Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі діти-сироти та діти-інваліди мають оздоровитися влітку - Олександр Пеклушенко

27 травня 2013 - 16:46

Усі діти-сироти та діти-інваліди мають оздоровитися влітку - Олександр Пеклушенко

Хід підготовки до відзначення Міжнародного дня захисту дітей було розглянуто на щотижневій апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Як відзначила начальник служби у справах дітей ОДА Антоніна Матвєєва, цього року День  захисту дітей проводиться на тлі активної реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України». Тож в  області заплановано провести масштабну святкову програму – це 210 заходів, у яких візьмуть участь 99 тисяч запорізьких дітей. Так, з 18 травня в усіх населених пунктах регіону проходять спортивні змагання, творчі конкурси, концерти, різноманітні ігрові програми.

Серед найбільш цікавого Антоніна Матвєєва навела приклад дитячого марафону, який вже в 20-те  проходить у Гуляйпільському районі.

- Торік учасниками марафону стали понад 170 підприємств. Було зібрано 54 тис. грн.  Ці кошти - резерв, який можна спрямувати на допомогу дітям, на їх лікування чи навчання. Тож доцільно поширити цей позитивний досвід по всій території області, - зазначила посадовець.

Вже завтра в Запоріжжі відбудеться масштабне свято для дітей, які виховуються родинами  пільгових категорій. Окрім концерту малечу повезуть до «700-річного Запорізького дуба», де вони  переглянуть спектакль, підготовлений акторами кінного театру.

Також А. Матвєєва поінформувала про готовність до проведення оздоровчої кампанії, яка стартує в області 1 червня. Нині працівники  служби у справах дітей ОДА разом з дитячою кімнатою міліції посилюють профілактичну роботу з попередження дитячої злочинності.

Коментуючи це питання, голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко доручив приділити максимальну увагу безпеці перевезення дітей до закладів оздоровлення та відпочинку.

Також очільник регіону поставив завдання  директору Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігорю Мещану – забезпечити 100% оздоровлення дітей-сиріт та дітей-інвалідів.

- Проведіть розрахунки, визначте, скільки ресурсів не вистачає, а ми вже будемо відшукувати можливості. Всі запорізькі діти, які належать до цих пільгових категорій, мають улітку оздоровитися та відпочити, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області