Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На комунальних підприємствах області заборгованість із зарплати буде повністю ліквідовано влітку цього року

27 травня 2013 - 16:50

На комунальних підприємствах області заборгованість із зарплати буде повністю ліквідовано влітку цього року

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо стану погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах області всіх форм власності.

- Президентом України Віктором Януковичем та Урядом країни поставлено завдання перед органами місцевої виконавчої влади повністю ліквідувати заборгованість з виплати заробітної плати до кінця 2013 року. За даними органів статистики загальна заборгованість із заробітної плати в області в квітні збільшилась на 3,1 млн. грн. і станом на 1 травня становила 50,1 млн. грн. Порівняно з початком року вона зменшилася на 1,6 млн. грн., або на 3,2 %, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, динаміка погашення заборгованості із заробітної плати в області визначається ситуацією на підприємствах державного сектору економіки, де станом на 1 травня сума боргів склала 37,5 млн. грн. Найбільшими підприємствами-боржниками державного сектору економіки є: ЗДП «Радіоприлад», ЗДП «Кремнійполімер»,    ПАТ «Азовські мастила та оливи», «Бердянський державний завод скловолокна» тощо.

- Необхідно детально вивчити ситуацію по кожному державному підприємству. Невиплата заробітної плати – це наслідок неефективного менеджменту або злочину. Треба розібратися, що відбувається, і внести конкретні пропозиції по кожному держпідприємству, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

На підприємствах приватної форми власності борги з початку року зросли на 3,4 млн. грн. або на 20%. Станом на 1 травня вони становили   12,3 млн. грн., що складає 25% від загальної суми заборгованості в області. Серед територій області найбільші борги із заробітної плати накопичені на підприємствах м. Запоріжжя, м.Бердянськ та м.Мелітополь.  

- На об’єктах комунальної власності заборгованість має бути ліквідована повністю вже цього літа. Станом на 1 травня вона склала 0,3 млн.грн., або 0,7 % загальної суми. Найбільшим боржником серед підприємств комунальної власності є УКК сільського господарства Запорізької обласної ради (182,3 тис. грн.). Щоб ліквідувати заборгованість, у березні поточного року рішенням обласної ради до цього підприємства було приєднано два рентабельних учбових заклади. Об’єкти комунальної власності – це зона відповідальності місцевої влади, тож ми маємо докласти всіх зусиль, щоб ліквідувати заборгованість на підприємствах, - підсумував Віктор Ємельяненко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення