Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Путівки на оздоровлення дітей доступні для запоріжців

29 травня 2013 - 12:02

Про стан реалізації в регіоні завдань та соціальних ініціатив Президента України щодо належної організації літнього відпочинку дітей під час брифінгу журналістів поінформували заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов та директор обласного відділення Фонду соціального страхування Віталій Каплій.

У неділю, 2 червня, в області стартує оздоровча кампанія. Як повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов, нині всі 379 установ та закладів відпочинку готові до прийому дітей – проведено ремонти і підготовчу роботу, табори та санаторії завершують оформлення паспортів.

У поточному році в області буде спрямовано близько 50 млн. грн.. на оздоровлення запорізьких дітей. При цьому 16 млн. грн.. з цієї суми – кошти Фонду соціального страхування.  Загалом улітку заклади відпочинку та оздоровлення відвідає близько 100 тисяч дітлахів (понад 70% дітей шкільного віку).

- За завданням голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка ми забезпечимо 100% оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей-інвалідів, а також дітей, батьки яких загинули на виробництві чи при виконанні службових обов’язків, - повідомив представник обласної виконавчої влади.

Нині середня вартість путівки для дитини на 21 день складає від 3 тис. грн.. до 3,5 тис. грн. При цьому, основну суму сплачуватиме Фонд соціального страхування та роботодавець. Батьки мають виплатити всього 10% вартості цієї путівки.

За інформацією директора обласного відділення Фонду соціального страхування Віталія Каплія, вже підписано договори про співпрацю з 43 дитячими оздоровчими закладами в регіоні, а також з 10 закладами, які працюють в АР Крим, Херсонській, Миколаївській, Івано-Франківській та Київській областях.

Для того, щоб отримати путівку на оздоровлення дитини, працівник підприємства має звернутися із заявою до комісії з соціального страхування, яка, у свою чергу, звернеться до  Фонду соцстрахування.

- Фінансовий стан Фонду стабільний, тож звертаюся до всіх, від кого залежить ця робота:  страхувальників, профспілкові організації, які самостійно закуповують путівки, закликаю використовувати наш ресурс, щоб максимально оздоровити дітей, - підкреслив В. Каплій.

Завершуючи розгляд питання, Андрій Гамов наголосив, що область повністю готова до проведення оздоровчої кампанії: «Ми маємо всі ресурси для того, щоб забезпечити доступний, якісний, змістовний та безпечний відпочинок для запорізьких дітей влітку».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області