Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку року в області зареєстровано 10823 земельні ділянки

29 травня 2013 - 14:50

З початку року в області зареєстровано 10823 земельні ділянки

За інформацією Головного управління Держземагентства в Запорізькій області з початку роботи Національної кадастрової системи, з 1 січня 2013 року, до державних реєстраторів регіону було подано 10909 заяв про державну реєстрацію земельного наділу, з яких вже зареєстровано 10823 земельні ділянки. Також спеціалісти отримали 8884 заяви про надання відомостей про земельну ділянку. З урахуванням встановлених термінів наразі опрацьовано та надано громадянам 8852 витяги.

Найбільшу кількість заяв на реєстрацію земельних ділянок з початку року отримано в Бердянському, Василівському, Вільнянському, Запорізькому, Оріхівському, Приазовському та Приморському районах області.

- Перед спеціалістами всіх територіальних підрозділів Держземагентства області поставлено завдання  оперативно та якісно відпрацьовувати кожне звернення. Будь-які зволікання з державною реєстрацією земельних ділянок неприпустимі. Щодня ми реєструємо близько 145 земельних ділянок та видаємо громадянам більше 120 витягів з Державного земельного кадастру, - повідомив начальник Головного управління Держземагентства в Запорізькій області Іван Гашенко.

Також посадовець відзначив, що з 5150 заявок, які надійшли від органів Мінюсту, в установлений законодавством термін опрацьовано 98%.

Серед проблемних питань начальник Головного управління Держземагентства в Запорізькій області виділив випадки неякісно виготовленої документації із землеустрою, як наслідок - невідповідність до структури ХМL-файлу та індексно-кадастрової карти.

За словами І. Гашенка, з метою забезпечення прозорості та виключення проявів корупції найближчим часом у всіх територіальних підрозділах Держземагентства області будуть встановлені веб-камери.

Крім того, днями в соціальній мережі Facebook почала працювати сторінка керівника Держземагентства області (http://facebook.com/gashenko.ivan), на якій всі бажаючі можуть залишити запитання чи пропозиції.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області