Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Запоріжвогнетрив» освоїв унікальне для України нове високотехнологічне виробництво

29 травня 2013 - 15:38

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у відкритті нової лінії підприємства «Запоріжвогнетрив». Це перше в Україні виробництво вогнетривких бетонів та сумішей, які є затребуваними в металургійній галузі.

Як розповів генеральний директор ПАО «Запоріжвогнетрив» Віктор Бусько, запуск нового виробництва дозволить підприємству розширити ринки збуту та досягти більш тісних взаємин з підприємствами металургійної галузі.

- Це новий високотехнологічний продукт, який наблизить нас до металургів. Для нас це нові ринки збуту, нові обсяги виробництва, додатковий прибуток та великий крок уперед, - зазначив керівник «Запоріжвогнетриву».

Виробнича потужність нової лінії (16 тис. тонн на рік), за оцінками фахівців, дозволить «Запоріжвогнетриву» отримати 50% долі ринку вогнетривних бетонів та мас. Наразі головним партнером підприємства є комбінат «Запоріжсталь», який закуповує майже третину продукції запорізьких вогнетривників. За словами керівника «Запоріжсталі» Ростислава Шурми,  новий вид продукції «Запоріжвогнетриву»  дозволить зменшити собівартість виробництва на комбінаті та досягти більшої конкурентоспроможності.

- «Запоріжсталь» та група «Метінвест»  є найкрупнішими акціонерами заводу «Запоріжвогнетрив». Якщо ми подивимося на ситуацію, що склалася на українському ринку вогнетривів, то вона не дуже позитивна. У грошовому вимірі 70% ринку наразі – це імпортні вогнетриви. Завдання, яке ставить перед нами акціонер, яке сьогодні стоїть перед «Запоріжвогнетривом» - це відновити позиції українських вогнетривників на вітчизняному ринку. І відкриття нової лінії – це конкретний приклад цієї стратегії, - розповів Ростислав Шурма.

Голова облдержадміністрації  Олександр Пеклушенко, ознайомившись  з роботою нової лінії, високо оцінив не лише промисловий потенціал виробництва, але і його екологічність та комфортні умови праці для робітників.

- Менеджмент «Запоріжсталі» та всього комплексу «Метінвест» дуже логічно та системно працюють над головним для нас показником – це нові робочі місця. Уявіть собі, у це найсучасніше виробництво власник вклав 40 млн. грн..і додав 40 нових робочих місць. Тобто кожне робоче місце вартує мільйон. І збільшення виробництва в умовах скорочення ринку говорить про те, що власники та менеджмент бачать перспективу та довіряють владі. Адже влада створює умови та надає перспективу. Завдання, що поставив Президент щодо розвитку внутрішньої кооперації, розвитку машинобудівництва, дозволяє сьогодні власникам металургійних комбінатів інвестувати такі кошти та створювати такі умови праці, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області