Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ХVІ Міжнародний кінофестиваль «Бригантина» об’єднає зірок кіно та запоріжців

30 травня 2013 - 14:04

В обласній державній адміністрації відбувся брифінг організаторів ХVІ Міжнародного кінофестивалю «Бригантина» - заслуженого діяча мистецтв України, режисера-постановника Олександра Гриценка, депутата облради Людмили Любим, директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Ірини Конаревої.

Уже 2 червня в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. В. Магара відбудеться відкриття ХVІ Міжнародного кінофестивалю «Бригантина», який цього року проходить під патронатом народного депутата Артема Пшонки та за сприяння обласної державної адміністрації.

Як пояснила  директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Ірина Конарева, на  цьогорічному фестивалі будуть представлені фільми з 12 країн світу:  України, Росії, Аргентини, Туреччини, Білорусі, Казахстану, Болгарії, Швеції, Франції, США, ОАЕ та Польщі.

Як прогнозують організатори,  відкриття фестивалю стане феєричним шоу, адже всі бажаючі можуть побачити зірок кіно, які будуть презентувати фільми на червоній доріжці. Довжина червоної доріжки сягатиме 60 метрів і актори розпочнуть ходу від готелю «Театральний». Для більшої зручності глядачів у цей час – з 17.45 до 18.45 - на проспекті біля театру буде перекрито рух транспорту. У цей день запоріжці зможуть побачити не лише акторів, котрі знялись у фестивальних фільмах, а й  улюблених Олександра Панкрата-Чорного, Анатолія Кота, Ірину Норбекову та іних.

Фестиваль триватиме з 2 по 8 червня, протягом цих днів у кінотеатрах міст, райцентрів та в клубах багатьох селищ регіону безкоштовно показуватимуть фільми, які привезли іноземні гості. Також будуть організовані творчі зустрічі, бесіди.

За словами депутата облради Людмили Любим, наразі розглядається можливість установлення в районі  «Райдуги» великого монітору для трансляції фільмів.

У рамках фестивального тижня в Бердянську відбудеться урочисте відкриття пам’ятного знака А. Панкрату-Чорному  на «Алеї зірок», а в Токмаку пройде «Байк-шоу».

Заслужений діяч мистецтв України, режисер-постановник Олександр Гриценко подякував запорізьким художньо-естрадним колективам та ансамблям, які виявили бажання взяти участь у відкритті та закритті фестивалю.

Разом з тим, режисер відмовився відкрити секрет, хто цього разу буде ведучим: «Поки що ми залишимо інтригу. Однак, запевняю, це відомі, харизматичні та улюблені всіма актори».

Також родзинкою кінофестивалю стануть спецпризи, такі як нагородження журналістів, які зроблять найкращий репортаж або сюжет з фестивалю тощо.

Закриття ХVІ Міжнародного кінофестивалю «Бригантина» заплановано на 8 червня і відбудеться, за традицією, в Приморську. Учасників та гостей порадують піснями Віллі Токарєв, Оля Горбачова та гурт «Алібі».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області