Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фестиваль «Шлях до успіху» доводить: вади здоров’я не є перешкодою для творчої самореалізації

1 червня 2013 - 13:29

Фестиваль «Шлях до успіху» доводить: вади здоров’я не є перешкодою для творчої самореалізації

У Рік дитячої творчості, проголошений Президентом України, та до Міжнародного дня захисту дітей у Запоріжжі проходить традиційний Міжнародний інтеграційний фестиваль життєтворчості «Шлях до успіху».

Сьогодні у Палаці дитячої та юнацької творчості відбулося відкриття гала-концерту учасників міжнародного фестивалю, в якому взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Запорожченко.

Фестиваль «Шлях до успіху» був започаткований у 2006 році як обласний захід за ініціативи тодішнього управління освіти та науки облдержадміністрації та Хортицького національного навчально-реабілітаційного центру. Однак географія його учасників постійно розширювалася і в 2010 році він отримав статус міжнародного. Цього року учасниками мистецького заходу стали понад 250 колективів та виконавців з України, Росії, Білорусі. А в ході гала-концерту до них приєдналися учасники з Узбекистану та Азербайджану  шляхом прямого  включення через Інтернет.

Як пояснюють організатори, особливість фестивалю полягає в тому, що він інтегрований - його учасниками можуть стати як звичайні діти, так і молодь з особливими потребами. До речі, фестиваль такого формату є єдиним в Україні.

- Фестиваль є унікальним, оскільки  на практиці доводить, що вади здоров’я не є перешкодою для творчої самореалізації дитини. Захід сприяє інтеграції в суспільство дітей з особливими потребами, підвищує їх роль і соціальний статус, - зазначив заступник голови ОДА Андрій Запорожченко.

Фестиваль триває три дні, з 31 травня по 2 червня. Діти вже ознайомилися з історичними місцями Запоріжжя, відвідали Хортицю. В останній день для  учасників проведуть майстер-класи з казкотерапії та арт-терапії.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області