Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники територій навчаються створювати ефективні проекти індустріальних парків

3 червня 2013 - 12:12

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук  узяв участь у роботі комплексних семінарів на теми «Підготовка та створення концепції індустріальних парків» та «Реалізація механізму державно-приватного партнерства в Запорізькій області».

Організатори навчання – обласна державна адміністрація, торгово-промислова палата та ДБУ «Запорізький регіональний центр інвестицій та розвитку».  Слухачами семінарів стали понад 50 представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, відповідальні за розвиток  індустріальних парків і державно-приватного партнерства.

У ході семінару виступили президент центру муніципального менеджменту (ХАБІТАТ - Україна) Олександр Затолокін та директор ДП «Центр розвитку державно-приватного партнерства» Євген Радченко. Учасникам були надані методичні рекомендації з написання концепцій індустріальних парків, а також приклади вже розроблених проектів, які створені на території регіону («Інвест - Мелітополь» та «Укравто»). Крім того, учасники навчання ознайомилися з досвідом Туреччини в питанні розвитку промислових зон.

- Один з найбільш ефективних механізмів залучення інвестицій на територію -  створення індустріальних парків. Однак для цього необхідно не тільки бажання з боку представників влади, але й практичні знання та навички щодо створення економічно перспективних проектів. Саме цьому і навчають досвідчені лектори на цих семінарах, - відзначив заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Друга частина семінару - «Реалізація механізму державно-приватного партнерства в Запорізькій області» була побудована на основні питань та механізмів партнерства в сфері житлово-комунального господарства.

У рамках заходу заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук вручив усім учасникам навчань, які проводив Центр муніципального менеджменту (Хабітат-Україна), інформаційно-комунікаційні комплекси для дистанційної роботи в мережі Інтернет.

- Наразі в облдержадміністрації розглядається можливість відкриття Інтернет-центру для проведення онлайн нарад. Тож ця техніка вам знадобиться, зокрема, і для спілкування з керівництвом області, - повідомив представник обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області