Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області для дітей розпочалася літня оздоровча кампанія

3 червня 2013 - 14:06

В області для дітей розпочалася літня оздоровча кампанія

На апаратній нараді, яка відбулась під керуванням голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка, було розглянуто стан реалізації ініціатив Президента України  щодо організації літнього відпочинку дітей.

У 2013 році на організацію літнього відпочинку та оздоровлення запорізьких дітей  виділено майже 50 млн. грн., з них 16 млн. грн. – кошти фонду соціального страхування. Із 148 тисяч 203 дітей шкільного віку, які проживають в області, послуги оздоровлення та відпочинку отримає близько 70%  з них.

– Нам необхідно збільшувати кількість дітей, охоплених послугами оздоровлення та відпочинку. Один із способів досягнення мети – проведення роз’яснювальної роботи з керівниками промислових підприємств щодо необхідності організації літнього відпочинку для дітей працівників, – зазначив директор Департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан.

В  області діє 380 дитячих установ і закладів відпочинку, які пройшли акредитацію та готові розпочати літню оздоровчу кампанію. Вчора дитячі табори «Прометей» та «Гвоздика» зустріли перших 764 школярі.

– Організовуючи літній відпочинок, ми не повинні забувати про змістовне дозвілля школярів. Дітей необхідно залучити до спілкуванням з творчими колективами,  влаштувати у літніх таборах театральні постанови. Особливу увагу ми маємо приділити дозвіллю дітей-інвалідів, – наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Очільник регіону також підкреслив, що пріоритетною для влади залишається організація оздоровлення дітей-інвалідів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області