Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діалог із запоріжцями по телефону – дієвий засіб надання їм допомоги

3 червня 2013 - 14:59

Діалог із запоріжцями по телефону – дієвий засіб надання їм допомоги

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Грачов провів «пряму лінію», в ході якої до нього звернулися жителі з різних куточків області. 

У весняно-літній період перед багатьма жителями регіону постає питання постачання питної води – вірніше, його відсутність. Зі схожими проблемами звернулися  Тетяна Потурай з села Балки Василівського району і Вадим Сергійович з Кушугума Запорізького району: у їхніх населених пунктах водопостачальні організації ввели подачу питної води за графіком, який, проте, не дотримується – вода подається з великими затримками.

З непростим питанням звернулися до Сергія Грачова і жителі однієї з сільрад Розівського району. В 2010 році райдержадміністрація дозволила селянам отримати в районному виробничому відділі Державного земельного кадастру договори оренди на ділянки землі. Незважаючи на те, що громадяни надали всі необхідні документи і заплатили за виготовлення договорів, паперів вони до цього часу так і не отримали. Більш того,  з недавніх пір з'явилися чутки, що у ділянок, які жителі не перший рік самостійно обробляють, нібито є новий власник, а розпорядження РДА про виготовлення документів скасоване. Для надання дієвої допомоги Сергій Грачов домовився із заявниками про надання ними підтверджувальних документів.

Ще одне колективне звернення стосувалося перерахунку пенсій для колишніх працівників Бердянського заводу скловолокна. На думку заявника Зінаїди Ганзулі, пенсіонери, які не один десяток років пропрацювали на хімічному виробництві, отримують маленькі пенсії через несправедливу системи підрахунку.

Зверталися до заступника голови ОДА жителі області і з проханнями допомогти їм в отриманні необхідної інформації щодо ЗМІ. Так, Олександра Бадун з Оріхова поскаржилася на припинення виходу видання, передплату на яке вона оплатила на рік вперед, а В'ячеслав Бабак з Гуляйполя попросив допомогти в отриманні телевізійного тюнера.

Всі питання, з якими звернулись громадяни на «пряму лінію», направлено на опрацювання профільними структурами й у місячний термін будуть розглянуті під контролем Сергія Грачова.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області