Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Альтернативна енергетика в регіоні посідає належне місце

4 червня 2013 - 14:56

Альтернативна енергетика в регіоні посідає належне місце

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів брифінг, на якому поінформував журналістів про стан та перспективи розвитку альтернативної енергетики в регіоні.

– Наша область – лідер у виробництві електроенергії. Окрім традиційних джерел енергії – енергії атома, води та теплової енергії – ми, виконуючи стратегічні завдання Президента України щодо розвитку альтернативної енергетики, активно впроваджуємо в області використання енергії вітру та сонця. Завдяки цьому в 2012 році область стала справжньою столицею всіх видів альтернативної енергетики, – зазначив Петро Гончарук.

За інформацією посадовця, у минулому році область спожила 8 млрд. 81 млн. кВт/год. електричної енергії, 1 млрд. 715 млн. куб. м. газу та 3 млн. 847 тис. теплової енергії. В той же час вироблено 49 млрд. 169 млн. кВт/год. електричної енергії.

З минулого року до традиційних енергогенерацій в області  додалися виробники з альтернативних джерел: було введено в експлуатацію сонячну (в с. Нове Токмацького район) та Ботієвську вітрову (с. Ботієво Приазовського району)  електростанції.  Хоча їх обсяги наразі невеликі, та після запуску ІІІ черги у липні 2013 року потужність сонячної електростанції складе 10 МВт (на сьогодні станція виробила 1 млн. 176,3 тис. кВт/год. електроенергії). Ботієвська ВЕС виробила 124 млн. кВт/год. енергії, а в жовтні її потужність планується довести до 200 МВт.

Як підкреслив Петро Гончарук, реалізація проектів альтернативної енергетики дозволяє не лише нарощувати обсяги електроенергії, а й забезпечити екологічно чисте виробництво, наповнювати місцеві бюджети, розвивати інфраструктуру області,  забезпечувати запоріжців робочими місцями. Зараз на Ботієвській ВЕС та сонячній електростанції працює близько 100 осіб. А в період будівництва на об’єктах було задіяно до 600 працівників.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят