Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми аеропорту Запоріжжя знаходять вирішення

5 червня 2013 - 12:02

Проблеми  аеропорту Запоріжжя знаходять вирішення

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань поточної та перспективної діяльності КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» за участю представників структурних підрозділів ОДА, Запорізької міської ради, КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя».

Наразі із  міського бюджету Запоріжжя на забезпечення поточної діяльності аеропорту виділено 7,7 млн. грн., з яких 4,5 млн. грн.. вже освоєні.

Директор КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Віктор Біскупський поінформував про заходи, на які були спрямовані ці кошти. Так, за словами посадовця, нині повністю погашена заборгованість із заробітної плати (2,9 млн. грн.) та ліквідовано борг за споживання енергоресурсів у минулий осінньо-зимовий період. Крім того, виділено 878 тис. грн. на ремонт покрівель аеропорту та 150 тис.грн. - на проектні роботи з ремонту фасаду аеровокзалу. Наразі аеропорт пройшов чергову сертифікацію та отримав Сертифікат придатності аеродрому строком на три роки.

Для забезпечення подальшої сталої роботи  підприємства придбано 6,5 тонн резино-бітумної мастики, проведено частковий ремонт покриття стернової доріжки № 1.

Також Віктор Біскупський повідомив, що Державіаслужбою України прийнято позитивне рішення щодо придбання для аеропорту трьох інтроскопів для огляду багажу пасажирів загальною вартістю 140 тис.дол.

- Ми вже маємо сформовану програму весняно-літніх перевезень 2013 року. Крім традиційних рейсів на курорти Туреччини жителі області зможуть здійснювати вильоти з аеропорту до Чорногорії (м.Тіват) та  Греції (о.Родос), а також до Київа та Москви, - повідомив керівник КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя».

Коментуючи ситуацію на підприємстві, заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук відзначив, що найголовніше тепер - не збавляти темпів.

- Нарешті ми зрушили з мертвої точки - налагоджується стала робота нашого аеропорту, проводиться поступово ремонт. Проблемні питання нехай не відразу, але знаходять вирішення. Наразі наше завдання – зосередитись на пошуку джерел фінансування однієї з найголовніших ділянок роботи – реконструкції злітно-посадкової смуги, - окреслив напрямок роботи представник обласної виконавчої влади

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області