Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальні працівники прийдуть на допомогу прийомним батькам

5 червня 2013 - 16:35

Соціальні працівники прийдуть на допомогу прийомним батькам

За підтримки Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації для соціальних працівників  розпочато проведення серії навчальних семінарів, спрямованих на розкриття особливостей соціальної роботи з прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу.

Як пояснила організатор семінару - директор Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Понікарова, слухачі семінарів - 80 соціальних працівників, які приступили до роботи наприкінці 2012 та на початку 2013 років. Вони працюють на  територіях, де проживають прийомні сім’ї чи є дитячі будинки сімейного типу. Загалом, влітку буде проведено чотири тематичні триденні навчальні семінари.

- Активна реалізація нових соціальних ініціатив Президента України, зокрема, щодо охоплення дітей сімейними формами виховання, потребує фахових працівників. Тим більше, робота з прийомними сім’ями є специфічною, тому ми організували навчання, яке забезпечить не тільки високий професійний рівень соцпрацівників, але й дозволить застосувати комплексний підхід до розв’язання проблемних ситуацій таких родин. На семінарах викладатимуть фахівці - кваліфіковані психологи, юристи, спеціалісти Департаменту соціального захисту населення та служби у справах дітей обласної державної адміністрації, а також представники благодійного фонду «Щаслива дитина», - повідомила Оксана Понікарова.

Серед провідних тем, які будуть розглянуті в ході семінарів:  «Методика здійснення соціального супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу», «Роль психолога та соціального працівника в процесі влаштування дитини у сім’ю. Почуття втрати: причини і вихід із ситуації», «Адаптація сім’ї до нової дитини та дитини до сім’ї. Технології подолання можливої деформації сімейних стосунків, соціальних зв’язків. Зміна ритму життя родини», «Попередня робота з кандидатами на створення, прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу» тощо.

 

Довідково: станом на 01.06.2013 в області діє 171 прийомна сім’я та 16 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються відповідно 327 дітей та 109 дітей. Понад 1000 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у області, потребують влаштування до сімейних форм виховання.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості