Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Про засідання обласної робочої групи з проведення моніторингу тарифів на житлово-комунальні послуги в області

25 травня 2013 - 11:01

Відбулося засідання обласної робочої групи з проведення моніторингу тарифів на житлово-комунальні послуги в області. Розглядалися матеріали щодо намірів органів місцевого самоврядування підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги по 6 підприємствам. З метою належного виконання урядових завдань щодо недопущення необгрунтованого підвищення тарифів дані конкретні доручення та рекомендації.

Проведено два засідання комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу Запорізької області. Станом на 29.05.2013 узгоджений обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги теплопостачання, водопостачання, водовідведення та узгоджені суми проведення взаєморозрахунків з погашення заборгованості за спожиті природний газ, електроенергію та податкової заборгованості 19 підприємствам. У цілому, узгоджений обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги теплопостачання, водопостачання та водовідведення на суму 66 353 580,14 грн. Погоджено суми проведення взаєморозрахунків з погашення заборгованості за спожиті природний газ, електроенергію, податкової заборгованості на загальну суму 50 305 848,00 грн. Учасниками взаєморозрахунків складені договори на організацію взаєморозрахунків на суму 3616 400,00 грн. У Мінрегіон України направлені реєстри зазначених договорів для отримання фінансування з державного бюджету.

Триває робота з освоєння субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на капітальний ремонт систем централізованого водопостачання та водовідведення для Запорізької області. На розгляд робочої групи Мінрегіону України направлені сформовані пакети документації по 9 об'єктах Гуляйпільського, Оріхівського, Пологівського районів області на загальну суму субвенції 4 569,349 тис. грн. Наказом Мінрегіону України від 20.05.2013 № 203 затверджено перелік об'єктів по Запорізькій області, що фінансуються у 2013 році за рахунок даної субвенції на 2 об'єкти Оріхівського району (загальна сума 1477,036 тис. грн.). Також підготовлені для розгляду Мінрегіоном пакети документації по 7 об'єктах м. Запоріжжя на загальну суму субвенції 20 680,22 тис. грн. В першій декаді червня планується сформувати пакети документів по інших регіонах області для подачі на розгляд робочою комісією Мінрегіону України. З метою ефективної реалізації затверджених проектів розпочато процедуру підготовки проектів договорів підряду, авторського та технічного нагляду, дозвільних документів на капітальний ремонт мереж централізованого водопостачання та водовідведення.

У рамках реалізації соціальної ініціативи Президента України: ДОСТУПНЕ ЖИТЛО по Запорізькій області Міжвідомчою комісією Мінрегіону України затверджено 15 житлових об'єктів (707 квартир), в яких громадяни можуть купувати житло. У травні 2013 року громадянам видано 3 кредити (ПАТ «Укргазбанк») на суму 501,5 тис. грн. Проведено масштабну роботу з роз'яснення механізмів реалізації соціальної ініціативи Президента України (публікація в друкованих ЗМІ, трансляція на місцевих телевізійних каналах).

 

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів