Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада, роботодавці та профспілки виконують Регіональну угоду

7 червня 2013 - 10:05

Обласна влада, роботодавці та профспілки виконують Регіональну угоду

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов провів засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради, в якому також взяв участь заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Про виконання умов Регіональної угоди між обласною владою, Запорізькою федерацією роботодавців та обласною радою профспілок поінформував заступник голови ОДА Андрій Гамов.

Як повідомив посадовець, торік  із 131 положення та зобов’язання Регіональної угоди виконувались 123, частково виконувались шість, не виконувалися два (ліквідація боргів із заробітної плати та збільшення її рівня на 16% протягом року).

- Часткове виконання або невиконання заходів угоди було обумовлено об’єктивними причинами.  Насамперед впливом складних зовнішніх та внутрішніх економічних процесів – зниження темпів індустріального розвитку, зниження обсягів промислового виробництва та валового виробництва продукції сільського господарства, - пояснив представник обласної виконавчої влади.

У зв’язку з цим керівництво області всі зусилля зосередило на відновленні позитивної динаміки виробництва та забезпеченні сталої роботи запорізьких підприємств.

За словами заступника голови ОДА Петра Гончарука, ця робота вже принесла конкретні результати. Так, обсяги реалізації промислової продукції за чотири місяці поточного року склали 100,5%. Відновлена робота Запорізького заводу феросплавів, стабілізована ситуація на титано-манієвому комбінаті. Стало працюють та розвиваються такі промислові гіганти як «Запоріжсталь» та «Мотор Січ». Нині керівництво облдержадміністрації тримає на контролі ситуацію на заводах «Дніпроспецталь», сталепрокатному, «Радіоприлад».

За попередніми даними, протягом 1 кварталу 2013 року в економіку області надійшло близько 44 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій (за аналогічний період 2012 – всього 8,1 млн. дол. США).

Позитивні зрушення в реальному секторі економіки забезпечили стабілізацію на ринку праці. Нині рівень зайнятості в області становить 60,6%  проти середньоукраїнського показника 59,7%. Середня заробітна плата складає 3012 грн., за її рівнем ми посідаємо 6 місце серед усіх територій країни.

-  Наше завдання – подальше  підвищення зайнятості населення шляхом утворення нових високоефективних робочих місць. Однак для виконання цього, а також інших завдань Регіональної угоди маємо об’єднати та концентрувати зусилля профспілок і роботодавців. Тільки таким чином можна забезпечити розвиток та процвітання Запорізького краю, - резюмував заступник голови ОДА Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях