Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державна реєстрація земельних ділянок у регіоні ведеться прискореними темпами

7 червня 2013 - 10:51

Державна реєстрація земельних ділянок у регіоні ведеться прискореними темпами

З початку роботи Національної кадастрової системи державними кадастровими реєстраторами територіальних органів Держземагентства області прийнято до розгляду 11974 заяви на державну реєстрацію земельної ділянки, з них по 9503 здійснено державну реєстрацію. Прийнято 10070 заяв на видачу витягів з Державного земельного кадастру, з яких 9672 вже відпрацьовано. Про це повідомив начальник головного управління Держземагентства в Запорізькій області Іван Гашенко.

За словами посадовця, в Запорізькому, Бердянському, Оріхівському, Приазовському, Мелітопольському та Пологівському районах добре налагоджено оперативну роботу кадастрових реєстраторів. Загалом кадастрові реєстратори територіальних органів Держземагентства надали відповіді на 96 % запитів Мін’юсту, і це кращий результат по Україні.

Землевпорядники контролюють проведення та поновлення нормативної грошової оцінки земель у населених пунктах. Первинна нормативна грошова оцінка земель була проведена у всіх 950 населених пунктах області на площі 237,91 тис. га. Однак у містах Енергодар та Кам’янка-Дніпровська виготовлена технічна документація не була затверджена на сесіях відповідних рад, що не дало можливості ввести її в дію. Тому ДП «Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» повторно виготовив технічну документацію, яка успішно пройшла державну землевпорядну експертизу та передана на затвердження до Кам’янсько-Дніпровської міської ради. Розроблення документації з оцінки земель м. Енергодар перебуває в завершальній стадії.

У поточному році роботи з оновлення нормативної грошової оцінки земель ведуться у трьох населених пунктах: м. Бердянськ та двох селах Благовіщенської сільської ради Кам’янсько-Дніпровського району.

Також Головне управління Держкомзему постійно контролює надходження та використання коштів, отриманих у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. З початку року до бюджетів різних рівнів надійшло 33,260 тис. грн..

Та не в усіх районах ця робота ведеться на належному рівні, через що території щорічно втрачають тисячі гривень надходжень.. Залишок  не використаних коштів по області становить  9,67 млн. грн.

– Найближчим часом ми  проведемо виїзні наради в районах та містах області. Необхідно надати роз’яснення щодо законодавчих нововведень, а також виявити проблемні ділянки в роботі та шляхи оперативного їх врегулювання безпосередньо на місцях, – повідомив Іван Гашенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу