Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Зірниця» повертає собі популярність серед школярів

10 червня 2013 - 10:21

У Запоріжжі на базі ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» відбувся обласний етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця 2013».

Організатори заходу - Департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації та обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Цю популярну колись серед школярів гру відроджено порівняно недавно з метою підготовки  молоді до служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, формування почуття патріотизму, виховання майбутніх захисників Вітчизни на бойових традиціях українського народу та Збройних Сил України; пропаганди і популяризації серед молоді здорового способу життя.

В обласному етапі гри «Зірниця» взяли участь дев’ять команд з районів та міст області: Гуляпільського, Комунарського,  Запорізького, Жовтневого, Орджонікідзевського та Приморського районів, а також  міст Енергодар,  Мелітополь та  Вільнянськ.

Протягом двох днів юнаки та дівчата демонстрували рівень вогневої та топографічної підготовки, вміння надавати  долікарську допомогу, змагалися в метанні  «гранати» та спортивних видах. Також учасники перевірили свої знання під час воєнно-історичного конкурсу. А завершилися змагання видовищною воєнізованою естафетою «Десант».

За підсумками обласного етапу гри І місце посіла команда «Сокіл» Матвіївського ЗНВК «Всесвіт» Вільнянського району, ІІ місце – команда «Веселки» Приморського району, ІІІ місце –  команда «Славні лицарі» Гуляйпільської ЗОШ І-ІІІ ст. №1

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак