Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко наголосив на необхідності збереження райавтодорів

10 червня 2013 - 12:45

Олександр Пеклушенко наголосив на необхідності збереження райавтодорів

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь в урядовій нараді з питань збереження мережі автодоріг, яка відбулась у Києві під головуванням Перм’єр-міністра України Миколи Азарова. Сьогодні під час апаратної наради в облдержадміністрації очільник регіону поінформував про підсумки цієї наради та завдання, які ставить центральна влада щодо  збереження та розвитку автородорожного господарства територій.

Серед питань, які розглядалися на урядовій нараді, за словами Олександра Пеклушенка, - освоєння коштів державного бюджету на ремонт доріг на територіях. Як зазначив голова облдержадміністрації, серед проблем, які не дозволяють територіям вчасно освоювати державні кошти – затримки в процесі передачі доріг на баланс органів місцевого самоврядування. Скласти чіткий графік робіт та ліквідувати бар’єри передачі доріг територіальним громадам  – таке завдання поставив керівник регіону перед службами, причетними до цих процесів.

- Мати дороги в такому стані та не освоювати кошти, виділені на їх ремонт, – це злочин, - наголосив голова облдержадміністрації.

Окремо Олександр Пеклушенко торкнувся теми районних автодорожніх господарств. Незважаючи на можливі складнощі, необхідно зебергти працюючу систему райавтодорів,  вважає очільник регіону.

- Необхідно проаналізувати ситуацію по кожному райавтодору. Маємо вивести оптимальну чисельність працівників райавтодорів та вивчити можливість, як за рахунок екологічних коштів забезпечити їх технікою. Також необхідно «прив’язати» до райавтодорів проблематику ЖКГ. Це має бути дієвий механізм органів місцевої влади, який дозволить діяти в нестандатних ситуаціях. До того ж райвтодори на територіях – це робочі місця, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак