Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З виходом на повну потужність Ботієвська ВЕС увійде до п’ятірки кращих об’єктів зеленої енергетики Європи

11 червня 2013 - 13:04

У Приазовському районі відбувається виїзне засідання колегії облдержадміністрації. Як підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко, Приазовський район для проведення цього заходу обрано не випадково. Адже в 2012 році за підсумком рейтингової оцінки територій Запорізької області саме Приазовський район посів перше місце.

- У цьому році Приазовський район зберігає позитивну динаміку в роботі, на території напрацьовано певний позитивний досвід, з яким сьогодні можуть і повинні ознайомитися керівники інших територій, - наголосив Віктор Ємельяненко.

Члени колегії облдержадміністрації мали можливість не лише обговорити поточні питання під час засідання колегії, а й відвідати низку соціальних, інфраструктурних та інвестиційних об’єктів у Приазовському районі. Першим серед них стала Ботієвська вітроелектростанція. ЇЇ будівництво розпочалося в 2011 році. Минулого року перший запуск вітротурбін Ботієвської ВЕС відбувся за участю Президента України Віктора Януковича. Наразі на вітроелектростанції працює 30 вітроустановок. За словами заступника директора ТОВ «Вінд Пауер» Юрія Жабського, станція вийшла на 50% планової потужності. Другу чергу будівництва планується завершити в 2014 році. Тоді сумарна потужність Ботієвської ВЕС складе 200 МВт.

- З виходом на повну потужність Ботієвська ВЕС увійде до п’ятірки кращих об’єктів зеленої енергетики Європи. Унікальне поєднання найкращого світового обладнання та вітрового потенціалу території – це чинник, який робить Ботієвьку ВЕС однією з найкращих станцій у Європі, - зазначив Юрій Жабський.

Як розповів голова Приазовської райдержадміністрації Вадим Сухіна, будівництво ВЕС надало потужного імпульсу  соціальному розвитку території. У квітні 2013 року Приазовський район підписав декларацію про соціальне партнерство з інвестором – компанією ДТЕК.

- У рамках цього співробітництва ми вже отримали перші 500 тис. грн., які будуть спрямовані на соціальні об’єкти – ФАПи, амбулаторії, лікарні, школи. Решту коштів ми отримаємо найближчим часом. Наразі тривають переговори про виділення ще 3 млн.. грн..Отже для нас ДТЕК є надійним соціальним партнером, - повідомив голова Приазовської райдержадміністрації.

За словами фахівців «Вінд Пауер», зелена енергетика дає не лише економічний зиск, але й значний екологічний ефект. Введення в експлуатацію двох черг Ботієвської ВЕС дозволить досягти щорічного скорочення викидів у еквіваленті 730 тис. тонн СО2, що дорівнює кількості викидів від 365 тисяч автомобілів на дорогах України на рік.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»