Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольська медична галузь рухається шляхом реформи

11 червня 2013 - 15:12

Мелітопольська медична галузь рухається шляхом реформи

У м. Мелітополь відбулося виїзне засідання колегії Департаменту охорони здоров’я  обласної державної адміністрації, присвячене стану надання медичної допомоги та реформуванню медичної галузі Мелітопольського району. Захід проходив за участю заступника голови облдержадміністрації Андрія Запорожченка.

Діяльність Мелітопольської центральної районної лікарні спрямовано на покращення якості та доступності надання медичної допомоги населенню району. Для цього проводиться робота з укріплення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів, активно впроваджуються стаціонарозамінні технології медичної допомоги, первинна медична допомога надається на принципах сімейної медицини.

Амбулаторно-поліклінічна допомога в Мелітопольському районі надається поліклінікою ЦРЛ та мережею закладів первинної медико-санітарної допомоги. На базі фельдшерсько-акушерських пунктів відкрито три амбулаторії загальної практики сімейної медицини, шість дільничних лікарень реорганізовано в амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Кількість ліжок денного стаціонару Мелітопольського району збільшено до 92.

Основною проблемою, яку слід вирішити мелітопольцям, залишається нестача кадрів необхідної кваліфікації. Адже реформа, спрямована на наближення медичної допомоги до населення, передбачає перетворення дільничних терапевтів та педіатрів на сімейних лікарів. Тож для її впровадження медичний персонал потребує перекваліфікації.

– Мелітопольський район демонструє високу якість послуг населенню та успішне впровадження реформ у медичній галузі. Проте для їх остаточного завершення недостатньо зусиль тільки фахівців галузі охорони здоров'я, необхідні спільні скоординовані дії влади, громадськості, – зазначив Андрій Запорожченко.

Також у рамках проведення колегії у Мелітопольській ЦРП було урочисто відкрито установку кисневого концентратора, а в районі – Вознесенську амбулаторію загальної практики  сімейної медицини.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»