Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Передові приазовські агропідприємства прогнозують високий урожай

12 червня 2013 - 11:05

Перебуваючи з робочою поїздкою в Приазовському районі, перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко ознайомився зі станом на полях одного з найпотужніших підприємств території - ВАТ «Агрофірма «Агротис».

Приазовський район входить до числа тих територій, які найбільше потерпають від літньої спеки. Разом з тим, торік господарство відпрацювало з прибутком у сумі понад 2,2 млн. грн.

Як пояснив  директор ВАТ «Агрофірма «Агротис» Олександр Чубенко, господарство орендує землі в чотирьох радах району, загальна площа угідь – 5344 га, на яких вирощуються зернові та олійні культури. Підприємство має власний сучасний машинно-тракторний парк.

- Ми дотримуємося науково рекомендованих технологій вирощування. Приміром, це поле засіяно озимою пшеницею другої репродукції, було вчасно підживлене та протравлене від шкідників. Прогнозована врожайність на ньому має скласти від 30 до 52 ц/га, - повідомив Олександр Чубенко.

Ці цифри вразили представника обласної виконавчої влади, адже середня врожайність у Приазовському районі у поточному році може скласти 24 ц/га.

- Уже є випадки, коли наші сільськогосподарські підприємства починають шукати землі для оренди в північних регіонах країни, де погодні умови для вирощування зернових культур більш сприятливі. На нашій же землі аграрії продовжують щоденну боротьбу за кожний кілограм зерна. Проте приклад цього успішного господарства доводить: якщо людина вміє та хоче працювати, матиме високий врожай будь-де, - поділився міркуваннями заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

Також під час перебування представників обласної виконавчої влади на полі працівники Головного територіального управління МНС України в Запорізькій області провели навчання з гасіння пожежі, яка виникнула в районі лісосмуги.

За інформацією заступника начальника ГТУ МНС України в Запорізькій області Валерія Бойка, вже тиждень на нашій території несе цілодобове чергування бойовий гелікоптер.

- Враховуючи найвищий ступінь пожежної небезпеки, який присвоєно деяким територіям регіону, Державною службою України з питань надзвичайних ситуацій на літній період для області виділено спецгелікоптер, який базується в Мелітополі, - доповів В. Бойко.

На учбове гасіння  пожежі у гелікоптера пішло не більше п’яти хвилин. За один раз така машина забирає близько 2,5 тонн води, а площа покриття перевищує 200 м кв.

- Ми на власні очі пересвідчились у ефективності гелікоптера при гасінні пожежі. Переконаний, що з такою технікою ситуація в області кардинально зміниться в кращий бік. Однак ця машина буде використовуватися не тільки для цього, будемо залучати її й до оперативної роботи у разі необхідності - евакуації людей та переміщення хворих, - зазначив Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»