Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Благо лікаря – це найвищий закон для влади та суспільства»

12 червня 2013 - 15:40

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня медичного працівника. В Запорізькій області професійне свято, яке відзначається традиційно в третю неділю червня, зустрінуть 45 тисяч працівників системи охорони здоров’я. До них зі словами вдячності та пошани звернувся сьогодні Олександр Пеклушенко.

- Про колосальну працю запорізьких медиків говорять цифри. У 2012 році запорізькими лікарями зроблено більш ніж 170 тисяч операцій, прийнято понад 19 тисяч пологів. Запорізькі лікарі швидкої допомоги здійснили  майже 540 тисяч виїздів. У минулому році кількість звернень до  лікарів  склала 14 мільйонів 375 тисяч. І за кожним цим зверненням - полегшена біль, збережене життя людини! – наголосив голова облдержадміністрації.

Як зазначив очільник регіону, нині професія лікаря потребує не лише майстерності, але й героїзму. Так, під час виконання професійних обов’язків нещодавно загинула фельдшер швидкої допомоги Марина Савоніна. Її посмертно нагороджено медаллю облдержадміністрації «За розвиток Запорізького краю» і за ініціативою Олександра Пеклушенка вона також представлена до державної нагороди - ордена «За мужність».

Голова облдержадміністрації також підкреслив, що головним напрямком у реформах, ініційованих Президентом України Віктором Януковичем, залишається модернізація медицини. На цьому було особливо наголошено під час засідання Комітету економічних реформ, засідання якого відбулося вчора у Києві. В рамках реалізації цих реформ у Запорізькій області будується низка важливих для галузі об’єктів, які стануть одними з найкращих в Україні,  запевнив Олександр Пеклушенко.

- У поточному році ми плануємо завершити будівництво сучасного обласного перинатального центру. В наступному році  маємо завершити будівництво Кушугумської поліклініки, яка стане одним з кращих центрів первинної медичної допомоги. Ми також значно просунулися у ремонтах 5-ї дитячої міської лікарні в Запоріжжі, обласної дитячої та обласної клінічної лікарень. Ми ставимо перед собою завдання за три роки відремонтувати всі міські та районні лікарні в регіоні. Для цього ми тісно співпрацюємо з бізнесом. І я переконаний, що це завдання, так само як і виплата регіональної надбавки запорізьким медикам, буде успішно реалізовано, - підкреслив голова облдержадміністрації.

За словами керівника регіону, наразі в  Запорізькій області по галузі охорони здоров’я виконується ряд програм та заходів, кошториси яких на 2013 рік складають 40,6 млн. грн., що на 10 млн. грн.. більше, ніж у 2012 році. Фінансування державних програм також збільшено на 15%.  

Завершив  свій виступ голова облдержадміністрації такими словами: «Головний етичний постулат медицини звучить так: благо хворого – це найвищий закон для лікаря. Я хочу продовжити цю думку та з упевненістю скажу: благо лікаря – це найвищий закон для влади та суспільства!».

Кращих лікарів Запорізької області з нагоди професійного свята Олександр Пеклушенко нагородив  почесними грамотами та цінними подарунками.

 


Управління у справах преси та інфомрації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»