Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Митну і податкову службу області успішно реформовано

12 червня 2013 - 16:34

Митну і податкову службу області успішно реформовано

На засіданні «круглого столу», яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук, відбулася презентація діяльності Міністерства доходів і зборів України та Головного управління Міністерства доходів у Запорізькій області.

– Наприкінці 2012 року Державну митну службу України та Державну податкову службу України було реорганізовано в Міністерство доходів і зборів України. Новий орган перебрав усі напрямки діяльності своїх попередників, а також отримав функцію адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Об’єднання цих міністерств – важлива реформа, що відповідає загальноєвропейським тенденціям, – повідомив заступник голови Державної податкової служби Сергій Давидков.

За словами посадовця, зусилля новоствореного міністерства спрямовані на вдосконалення адміністрування податкової системи України, якісне обслуговування платників з використанням новітніх технологій та спрощенням документообігу, мінімізацію часу, який витрачають представники бізнесу на спілкування з митниками та податківцями, боротьбу з порушниками законодавства.

На Головне управління Міністерства доходів і зборів у Запорізькій області покладено обов’язки координації роботи митних пунктів та податкових інспекцій. В області функціонує 15 податкових інспекцій та 13 відділень, а також шість митних постів Запорізької митниці. В області діє 27 сервісних центрів з єдиними стандартами сервісу, де за минулий рік запорізькі платники отримали близько 700 тисяч послуг. При Головному управлінні Міндоходів функціонує Центр із обслуговування іноземних громадян.

Для отримання електронних цифрових підписів, які дозволяють в он-лайн режимі здійснювати податкові та митні процедури, а також подавати звітність до Пенсійного фонду та в органи статистики, в м. Запоріжжі було відкрито Акредитований центр сертифікації ключів цифрового підпису. За час роботи центру платники отримали більше 20 тисяч електронних ключів.

Сергій Давидков зазначив, що в результаті об’єднання митного та податкового аудиту передбачено зменшення візитів на підприємства та підвищення контрольної і перевірочної роботи. За п’ять місяців поточного року кількість планових перевірок юридичних осіб зменшено майже на 25% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Кількість перевірок фізичних осіб – підприємців за останні два роки зменшено на чверть.

Головне управління Міндоходів приділяє значну увагу механізмам громадського контролю та зворотного зв’язку з платниками. Зокрема, проведено ребрендинг сервісу «Пульс». На його «гарячу лінію» з початку року звернулось 70 запорізьких платників.

– Одне з основних завдань Головного управління Мінідоходів у області – створення належних умов для сплати податків представниками бізнесу. Митне і податкове обслуговування платників має стати простим і зручним, без адміністративних бар’єрів і тиску. Сподіваюсь, що завдяки нашим спільним зусиллям темпи росту економіки області буде збільшено, – підсумував Петро Гончарук

 

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»