Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «В основі ініціатив Президента – людина»

12 червня 2013 - 16:49

Олександр Пеклушенко: «В основі ініціатив Президента – людина»

Голова облдераждміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у засіданні Комітету з економічних реформ, яке під головуванням Президента України відбулось 11 червня в Києві. На порядку денному розглядалися питання щодо стану виконання пріоритетних завдань модернізації соціальної сфери та соціальних ініціатив Президента України.

Коментуючи підсумки засідання Комітету з економічних реформ, очільник регіону наголосив, що всі питання, які розглядалися під час заходу, були сконецентровані перш за все на захисті інтересів людини і мали чіткий соціально спрямований характер.

- Найголовніше, звичайно, це завдання, які окреслив Віктор Федорович Янукович перед усіма органами влади. Сьогодні ми працюємо над реалізацією соціальних ініціатив Президента.  Глава держави надав їм нове звучання, розставив нові актенти. В основі ініціатив Президента – людина, людина і ще раз людина, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Серед питань, які обговорювалися під час засідання, Олександр Пеклушенко особливо відзначив  реформування служби зайнятості та створення нових робочих місць.

- Служба зайнятості зі служби, стимулюючої безробітних, має стати ефективним інструментом державної політики зі створення нових робочих місць, - зауважив очільнк регіону.

Пріоритетним залишається також завдання Президента щодо реформування медичної сфери, зазначив Олександр Пеклушенко. За його словами, філософія реформи системи охорони здоров’я полягає не лише в поліпшенні матеріально-технічної бази галузі, але й у докорінній зміні ставлення влади до проблем медиків та  пацієнтів. Саме на цьому акцентував увагу Президент та учасники засідання Комітету з економічних реформ.

Серед завдань, сформульованих Главою держави, Олександр Пеклушенко також відзначив необхідність посилення ефективності роботи соціальних служб. Також, за словами голови облдержадміністрації, в області є нереалізовані резерви в роботі, пов’язаній із забезпеченням повніцінного розвитку дітей.

- Засідання Комітету з економічних реформ надасть додаткового імпульсу в роботі регіональної влади. Найближчим часом я планую поїздки в райони області, де ми будемо розглядати питання реалізації та розвитку реформ Президента України, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців