Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Головне завдання при підготовці до опалювального сезону – економія енергоресурсів

13 червня 2013 - 11:39

Головне завдання при підготовці до опалювального сезону – економія енергоресурсів

Завдання, які необхідно вирішити територіям на підготовчому етапі до опалювального сезону 2013-2014 років, озвучив під час виїзного засідання колегії облдержадміністрації в Приазовському районі заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук. Як підкреслив посадовець, основним завданням у цьому напрямку є впровадження принципів енергозбереження та зниження споживання природного газу.

Підбиваючи підсумки минулого року, Перо Гончарук зазначив, що певні позитивні результати цієї роботи вже є. Так, за опалювальний період 2012-2013 рр. підприємствами теплоенергетики  області спожито 370,2 млн. м3 природного газу. Це на 53,6 млн. м3 менше, ніж за минулий опалювальний сезон. Зменшення обсягів споживання газу підприємствами теплоенергетики призвело до зменшення витрат підприємств на закупівлю газу - із 775,8 млн. грн. за  сезон 2011-2012рр. до 696,2 млн. грн. у 2012-2013 рр.

Один із напрямків, який дозволяє економити енергоресурси, – реалізація енергоефективних проектів з використанням альтернативних видів палива. Зокрема, у м. Приморськ на альтернативний вид палива – відходи від деревини – переведено котельню №2 міських теплових мереж. У результаті економія енергоресурсів скала 0,194 тис. тонн умовного палива. Серед позитивних прикладів, які навів заступник голови облдержадміністрації, також досвід Оріхівського району, де за 2011-2012 роки на пелети було переведено 12 об’єктів бюджетної сфери. Це дає можливість економити понад 700 тис. м3 газу щорічно.

- Економія бюджетних коштів за рахунок зниження споживання енергоносіїв бюджетними організаціями – один з основних векторів роботи облдержадміністрації. За нашими даними, рівень споживання газу в бюджетних організаціях регіону в 2012 році скоротився на 3,6% у порівнянні з 2011 роком. Якщо порівнювати 1 квартал 2012 року та 1 квартал 2013 року, маємо скорочення на 13,3%,  - повідомив Петро Гончарук.

Проведення енергоаудитів, розробка схем теплозабезпечення населених пунктів та їх оптимізація, модернізація котелень з урахуванням принципів енергозбереження, забезпечення котелень приладами обліку, ремонт котелень та тепломереж, своєчасні розрахунки за спожитий газ  – основні заходи, які необхідно реалізувати при підготовці територій до наступного опалювального сезону. Всі підготовчі роботи мають бути завершені на 100% до 1 жовтня 2013 року,  наголосив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович