Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Медична реформа спрямована на створення чіткого управлінського алгоритму, який дозволить ефективно працювати системі охорони здоров’я»

13 червня 2013 - 15:02

У неділю – 16 червня працівники медичної сфери України будуть святкувати своє професійне свято. Напередодні Дня медичного працівника провідні клініки  області та міста відвідав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.  Очільник регіону поспілкувався із запорізькими лікарями та привітав з прийдешнім святом колективи обласної клінічної лікарні, обласного онкологічного диспансеру, обласної клінічної дитячої лікарні, регіонального центру серцево-судинних захворювань та міської клінічної лікарні екстреної медичної допомоги №5.

Голова облдержадміністрації подякував запорізьким медикам за тяжку та шляхетну працю, за професіоналізм та небайдужість. Під час спілкування з трудовими колективами лікарень Олександр Пеклушенко також говорив про проблеми медичної галузі та перспективи їх розв’язання на центральному та регіональному рівнях.

- Дійсно, в медичній галузі є проблеми, котрі потребують уваги та вирішення. В Україні, можливо, їх більше, адже відсутня необхідна матеріально-технічна база, не працює страхова медицина. Але у нас є найголовніше – чудова університетська база, практична база та високопрофесійні кадри, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Системне розв’язання проблем галузі  є основним завданням медичної реформи, яка поетапно реалізується в Україні, підкреслив очільник регіону. Зокрема, актуальні питання стану реалізації медичної реформи детально обговорювалися під час останнього засідання Комітету з економічних реформ, яке відбувалося під головуванням Президента України. Під час засідання Віктор Янукович наголосив, що модернізація системи охорони здоров’я в Україні залишається головним пріоритетом для всіх органів влади.

 

- Медична реформа, яка реалізується за ініціативи Президента, спрямована на створення чіткого управлінського алгоритму, який дозволить ефективно працювати системі охорони здоров’я, - зазначив Олександр Пеклушенко, спілкуючись з лікарями.

Усі колективи лікарень, які сьогодні відвідав голова облдержадміністрації, отримали квіти від обласної влади. Кращих працівників закладів Олександр Пеклушенко відзначив подяками та грошовими винагородами.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області