Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На всеукраїнських учнівських конкурсах команда області – в призерах

14 червня 2013 - 14:48

На всеукраїнських учнівських конкурсах команда області – в призерах

Підбиваючи підсумки 2012 – 2013 навчального року, представники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації повідомили про досягнення запорізьких школярів у різноманітних конкурсах.

Так, на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідних робіт учнів-членів МАН України команда Запорізької області налічувала 60 учнів 9-11 класів, 27 з яких посіли призові місця. Цей результат вивів область на дев’яте місце всеукраїнського рейтингу.

На районному ж рівні перше місце за кількістю переможців посів Жовтневий район м. Запоріжжя (6 учнів), за яким слідують Хортицький (5 учнів) та Комунарський (4 учні) райони.

Кращим досягненням області стала перемога учня 11 класу Запорізького технічного ліцею Іллі Літкіна одразу в двох відділеннях МАН – технічне наукове відділення (І місце в секції «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології») та відділення фізики та астрономії (І місце в секції «Астрономія та астрофізика»).

Перші місця вибороли також троє учнів 11 класів: Ігор Касьянов (Запорізький багатопрофільний ліцей № 99), Дмитро Шепілов (Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 32) та Анастасія Горлова (Запорізька гімназія № 28).

Позитивних результатів досягли і учасники ІV етапу ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. На відміну від інших конкурсів, у ньому беруть участь не лише школярі, а також учні профтехнічних навчальних закладів та студенти вишів. До заходу долучились 33 конкурсанти, переможцями стали 17 осіб: шість учнів загальноосвітніх навчальних закладів, троє учнів професійно-технічних навчальних закладів та  вісім студентів вишів І – ІV рівнів акредитації.

Троє учениць, які вибороли дипломи І ступеня, та вчителі, що їх підготували, отримали подарункові годинники від Міністра освіти і науки України. А саме, Катерина Гапоненко (9-й клас Мелітопольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6, вчитель  Ольга Румега), Юлія Горайчук (10-й клас Запорізького багатопрофільного ліцею «Перспектива», вчитель  Валентина Вороніна), Марина Котлярова (11-й клас Запорізького багатопрофільного ліцею №99, вчитель –Наталя Антонова).

Черговим досягненням області стала перемога двох учениць у ІV (підсумковому) етапі ХІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. Диплом І ступеня у номінації «Література» отримала Анастасія Годованець, (учениця 9 класу Новомиколаївської загальноосвітньої школи, вчитель  Ольга Фесенко). Ксенія Петухова (учениця 10 класу Мелітопольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, вчитель  Петухова Ольга Олегівна) перемогла в номінації «Історія України і державотворення»

За інформацією Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдерж адміністрації, запорізькі школярі добре проявили себе і на Всеукраїнському відкритому інтерактивному конкурсі «МАН-Юніор», який проводився вчетверте.

У конкурсі взяли участь 5179 учнів 5-11 класів, завдяки чому область стала другою за кількістю учасників, які її представляли. Вони також успішно змагалися в номінаціях «Астроном-Юніор», «Еколог-Юніор»  та «Історик-Юніор».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками