Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Народні депутати опікуються розвитком титано-магнієвого комбінату

14 червня 2013 - 12:18

 У Запоріжжі відбулося виїзне засідання робочої групи спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації. Члени комісії, народні депутати України Едуард Леонов, Павло Різаненко, Тетяна Слюз, Віталій Немілостівий відвідали Запорізький титано-магнієвий комбінат, де ознайомилися зі станом справ на підприємстві та обговорили питання, пов’язані із залученням приватних інвестицій у розвиток заводу. Також члени робочої групи зустрілися з головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком та спільно обговорили  подальші перспективи розвитку ЗТМК.

Спеціальна контрольна комісія Верховної ради України має доволі широкі повноваження. Серед завдань народних обранців, які входять до її складу, - контроль за дотриманням законодавства про приватизацію, виконанням Державної програми приватизації, аналіз наслідків приватизації, систематичне інформування Верховної Ради України про хід приватизації.

Підбиваючи підсумки роботи на Запорізькому титано-магнієвому комбінаті, члени робочої групи комісії відзначили, що аналіз стану справ на комбінаті підтвердив необхідність залучення інвестицій у розвиток підприємства, адже титанова галузь є однією з найбільш перспективних у світовому масштабі. На особливому контролі комісії будуть питання соціальної складової роботи інвестора. Також народні обранці зазначили, що необхідно активізувати роботу Верховної Ради в напрямку зміни законодавства, яке дозволить просунутися  титановій галузі України.

- Ми будемо здійснювати контроль за економічними та соціальними процесами, які будуть відбуватися на Запорізькому титано-магнієвому комбінаті. У тісній співпраці із Запорізькою облдержадміністрацією, Фондом держмайна, колегами депутатами зробимо все можливе, щоб прискорити позитивні процеси, які відбуваються на підприємстві, - підкреслив народний депутат, заступник голови комісії з питань приватизації Павло Різаненко.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко подякував членам комісії за увагу до питань розвитку промислового потенціалу регіону, за конструктивний настрій та об’єктивність.

- Україна, як суверенна держава, відбулася всерйоз та надовго. І сьогодні ми всі маємо об’єднатися навколо речей, які просуватимуть Україну в світі, - наголосив очільник регіону.

Щодо співпраці з інвесторами, які вкладають кошти у розвиток запорізьких підприємств, Олександр Пеклушенко зазначив: «Стратегічні інвестори, такі як Дмитро Фірташ, Рінат Ахметов, В’ячеслав Богуслаєв сьогодні самі йдуть до нас з соціальними проектами. Їх не треба примушувати, ажде вони розуміють, якщо не буде добре їхнім працівникам, громаді, не буде добре і їхнім  підприємствам».

 

Довідково:

інвестиційна програма Group DF передбачає поетапне будівництво на ЗТМК нового виробництва титанового шлаку потужністю 150 тис. тонн на рік (перша черга - 50 тис. тонн), а також нового виробництва високоякісної титанової губки потужністю 40 тис. тонн на рік (перша черга - 20 тис. тонн).
За прогнозами Group DF, введення  цих потужностей дозволить збільшити частку України на світовому ринку титанової губки з нинішніх 5% до 14%, а також з 0,66% до 4% збільшити частку на світовому ринку титанового шлаку.  Іншою важливою частиною програми розвитку ЗТМК є запланований на 2013 рік запуск нового виробництва титанових злитків і сплавів - продукції з більш високою доданою вартістю за рахунок більш глибокої переробки титану. Запуск цього виробництва відкриє перед Україною можливість виходу на світові ринки високих технологій, такі як авіабудування. На першому етапі реалізації цього інвестиційного проекту планується налагодити виробництво 80 тонн титанових злитків за місяць (1 тисяча тонн на рік). Основні ринки забуту титанових злитків і сплавів – країни Європейського Союзу та Китай.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками