Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота фондів соціального страхування буде переглянута та проаналізована

17 червня 2013 - 16:10

Робота фондів соціального страхування буде переглянута та проаналізована

Стан роботи регіональних  фондів - соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань та соціального страхування з тимчасової втрати працездатності - було розглянуто на апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

З поточною ситуацією в даній сфері ознайомив директор обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Віталій Каплій. Так, за даними посадовця, торік видатки Фонду склали 364 млн. грн., у тому числі 217 млн. грн.  – допомога по тимчасовій непрацездатності,  66 млн. грн. - допомога при вагітності та народженні дитини.

У поточному році видатки  на соціальні послуги були збільшені на 50%, зокрема, на відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх родин нині передбачено 90 млн. грн.

При цьому Віталій Каплій нарікав на те, що цей ресурс фонду не використовується  повною мірою, не всі підприємства виявляють бажання співпрацювати та оздоровлювати працівників та їх дітей.

Аналогічну проблему – небажання керівників підприємств співпрацювати та підвищувати рівень охорони праці – порушив і начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань Микола Олійник.

За його словами, в поточному році в області вже трапилось 187 надзвичайних випадків, у результаті яких загинуло 25 робітників. При цьому 70% випадків можна було уникнути при дотриманні елементарних правил охорони праці. Тому в пріоритетах подальшої  роботи Фонду – впровадження дієвої системи охорони праці, профілактика травматизму та своєчасне забезпечення допомоги постраждалим.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко погодився з цими напрямками роботи, однак висловив здивування однією із цифр, озвучених доповідачем. Так, у 2012 році фондом було зібрано 209 млн. грн., з яких 80 млн. грн. були перерозподілені іншим територіям країни.

- Поясніть, чому ці кошти запоріжців були спрямовані іншим регіонам, адже це наші люди працюють на шкідливому чи небезпечному виробництві, - звернувся до керівника управління виконавчої дирекції фонду  Олександр Пеклушенко.

Як пояснив М. Олійник, ці кошти традиційно надаються у позику територіям, де не вистачає власних коштів, і будуть повернуті в разі недоотримання бюджету регіонального фонду. Однак за всю історію роботи посадовця такого жодного разу не сталося.

- Не можу подякувати вам за те, що за вашої згоди запоріжці втратили 80 млн. грн., які могли бути спрямовані на фінансування програм оздоровлення чи профілактики травматизму. Загальний бюджет цих двох фондів просто колосальний – пів мільярда гривень. Наше завдання - переглянути систему їх роботи з метою підвищення ефективності та доступності для запоріжців, - резюмував керівник обласної виконавчої влади.

Також Олександр Пеклушенко доручив на наступному тижні провести нараду, на якій детально розглянути та проаналізовати якість роботи фондів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович