Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі артисти розпочинають підготовку до ювілейного, 85-го театрального сезону

17 червня 2013 - 16:22

Запорізькі артисти розпочинають підготовку до ювілейного, 85-го театрального сезону

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у закритті 84-го театрального сезону музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара та відвідав прем’єру вистави «Леді Гамільтон», яка відбулась 14 червня. П’єсу для вистави створив спеціально на замовлення театру московський драматург Михайло Рогожин, а постановку здійснив головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Євген Головатюк. 

Під час апаратної наради в облдержадміністрації Олександр Пеклушенко висловив  захоплення талантом запорізьких артистів, а також нагородив цінними подарунками провідного майстра сцени театру ім. В.Г. Магара, народну артистку України Оксану Туріянську та художника по костюмах Ірину Кохан.

Протягом 84-го театрального сезону на основній та малій сценах театру, а також у театрі просто неба для дорослої та дитячої аудиторії відбулося 12 прем’єр. Серед них – вистава «Одруження», музична казка «Кіт у чоботях», театралізоване видовище «Всі ми браття, козацького року» в рамках ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», моновистави Тетяни Єрентюк «Марина» та «Я полюбила вас, Анна Ахметова», музична казка  «Квітка-зорецвіт», інтермедія «Новорічно-Різдвяне свято біля ялинки», комедія «Шалені гроші», вистава-комедія «Танго перемоги» тощо.

Крім того, поточного театрального року створено дві концертні програми: «Якось під рік новий…» до новорічних свят та «Все для тебе, квітко ніжна!» до Міжнародного жіночого дня.

Наприкінці творчого року заплановано низку заходів. Так, 21 та 23 червня о 21.00 відбудеться відкриття літнього сезону в театрі просто неба, театралізоване дійство на воді «Чари купальської ночі» (Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий гай»), 29 та 30 червня відбудеться закриття дитячого театрального сезону та ІІІ королівський бал для маленьких принців та принцес. Крім того, 13 липня заплпновано театралізоване дійство просто неба «Хрещення Київської Русі» на о. Хортиця та на о. Мала Хортиця (Байда).

Наразі театр готується до ювілейного, 85-го сезону. У планах творчого колективу – підготовка театралізованого дійства просто неба «Богдан Хмельницький» у рамках IV Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», вистави «Тев’є-молочник», «Пер Гюнт», «Украдене щастя», підготовка до ювілейного вечора заслуженого діяча мистецтв України Євгена Головатюка,  до вечора пам’яті народного артиста України Володимира Шинкарука тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна