Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Розвиток електроенергетики та інфраструктурних секторів економіки

Альтернативна енергетика в регіоні посідає належне місце

18 червня 2013 - 10:47

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів брифінг, на якому поінформував журналістів про стан та перспективи розвитку альтернативної енергетики в регіоні.

– Наша область – лідер у виробництві електроенергії. Окрім традиційних джерел енергії – енергії атома, води та теплової енергії – ми, виконуючи стратегічні завдання Президента України щодо розвитку альтернативної енергетики, активно впроваджуємо в області використання енергії вітру та сонця. Завдяки цьому в 2012 році область стала справжньою столицею всіх видів альтернативної енергетики, – зазначив Петро Гончарук.

За інформацією посадовця, у минулому році область спожила 8 млрд. 81 млн. кВт/год. електричної енергії, 1 млрд. 715 млн. куб. м. газу та 3 млн. 847 тис. теплової енергії. В той же час вироблено 49 млрд. 169 млн. кВт/год. електричної енергії.

З минулого року до традиційних енергогенерацій в області  додалися виробники з альтернативних джерел: було введено в експлуатацію сонячну (в с. Нове Токмацького район) та Ботієвську вітрову (с. Ботієво Приазовського району)  електростанції.  Хоча їх обсяги наразі невеликі, та після запуску ІІІ черги у липні 2013 року потужність сонячної електростанції складе 10 МВт (на сьогодні станція виробила 1 млн. 176,3 тис. кВт/год. електроенергії). Ботієвська ВЕС виробила 124 млн. кВт/год. енергії, а в жовтні її потужність планується довести до 200 МВт.

Як підкреслив Петро Гончарук, реалізація проектів альтернативної енергетики дозволяє не лише нарощувати обсяги електроенергії, а й забезпечити екологічно чисте виробництво, наповнювати місцеві бюджети, розвивати інфраструктуру області,  забезпечувати запоріжців робочими місцями. Зараз на Ботієвській ВЕС та сонячній електростанції працює близько 100 осіб. А в період будівництва на об’єктах було задіяно до 600 працівників.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області