Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На День визволення Запоріжжя запросять томських ветеранів-визволителів

19 червня 2013 - 10:38

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з представниками адміністрації Томської області з питання участі томської делегації у відзначенні 70-річчя визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників. Адже своїм визволенням Запоріжжя завдячує 79-й гвардійській стрілецькій дивізії, яка складалася переважно з томичів.

- Наразі існує деяка політична обережність у відносинах між нашими країнами. Не хотілося б, щоб ця ситуація відобразилася на нашому спілкуванні. Тому одразу дещо проясню. Україна є доволі неоднорідною країною – так склалося історично, географічно, ментально. Наші території сповідують доволі різну філософію. Так, для південно-східних регіонів Росія завжди була, є і буде братською державою, і це факт. Прошу донести цю істину до ваших співвітчизників, - звернувся до гостей голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Як завірив очільника регіону начальник департаменту експертно-аналітичної роботи адміністрації Томської області Віталій Оглезнєв, росіяни також дружньо ставляться до братського українського народу і цей спільний захід - відзначення 70-річчя визволення Запоріжжя - підтвердження тому.

Олександр Пеклушенко та представники Томської області обговорили попередній план відзначення ювілейної річниці визволення Запоріжжя.

- Будьте певні, ви маєте мою особисту підтримку. Надамо будь-яку організаційну допомогу при реалізації заходів цієї знакової події, - резюмував керівник Запорізької обласної виконавчої влади.

Учасники зустрічі обмінялися пам’ятними подарунками, після чого представники Томської області та профільний заступник голови ОДА Андрій Гамов, який відповідає за підготовку до відзначення 70-річчя визволення Запоріжжя, поспілкувалися з журналістами.

Так, Андрій Гамов відзначив, що нині у Запоріжжі проживає 53 ветерани, які особисто брали участь у бойових діях за визволення Запоріжжя, ще 28 – жителі інших міст та районів області: «Переконаний, кожен з них, якщо дозволить здоров’я, з радістю візьме участь у заходах та поспілкується з людьми, які, ризикуючи власним життям, визволяли нашу землю».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів