Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Соціально відповідальний бізнес завжди отримуватиме підтримку влади»

19 червня 2013 - 11:05

У рамках робочої поїздки до Михайлівського, Мелітопольського та Якимівського районів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомився з роботою низки соціальних об’єктів, серед яких – школи та амбулаторії територій.

Перший соціальний об’єкт, який відвідав очільник регіону, – загальноосвітня школа с.Роздол Михайлівського району, яка була побудована  в 1986 році. Як повідомила директор навчального закладу Наталія Михайлишина, школа розрахована на 340 учнів і обслуговує дев’ять населених пунктів. Наразі в найбільшому класі нараховується 23 школярі, в найменшому – лише 15. У школі працюють 18 вчителів, вона повністю укомплектована спеціалістами.

- Звісно, в школі є певні огріхи, але треба враховувати, що вона побудована в 1986 році. Головне – що є газова котельня, наразі триває процес утеплення будівлі, а якщо в школі є тепло та діти – в неї є майбутнє, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації відвідав амбулаторію сімейного лікаря с.Роздол, яка обслуговує 1166 жителів, з яких 189 – діти віком до 14 років. У літній час працівники амбулаторії кожного дня обслуговують 15-25 людей, узимку їх кількість збільшується.

Олександр Пеклушенко позитивно оцінив роботу амбулаторії, але зазначив, що вона потребує поліпшення оснащення та технічної бази.

- Якби таких амбулаторій було більше, я  був би значно щасливішою людиною. Головне – це кадрове забезпечення та логістика, які чітко вписуються в реформу, яку впроваджує та контролює Президент України Віктор Янукович. За цей населений пункт я спокійний, логістика всього району на гідному рівні, - зазначив голова облдержадміністрації.

Також Олександр Пеклушенко звернув увагу на санітарний стан с.Роздол.

- Після того, як я оглянув цей населений пункт, так і хочеться сказати мерам деяких міст області, щоб вони зібрали керівників, які відповідають за цей напрямок, привезли сюди й показали, як треба працювати, - підкреслив очільник регіону.

За словами голови Михайлівської райдержадміністрації Сергія Передерія, в Роздольській сільській раді жодна людина не зареєстрована на обліку в центрі зайнятості, сюди навіть переїжджають люди із західних регіонів України.

У Мелітопольському районі Олександр Пеклушенко відвідав фельдшерський акушерський пункт (с.Спаське), лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини (с.Семенівка), яка обслуговує близько 5 тисяч осіб, та пришкільний табір денного перебування при Семенівській школі.

За словами директора Семенівської школи Олександра Перцевого, учбовий заклад розрахований на 500 школярів, але наразі там вчаться лише 286 дітей. Найменший клас – випускний, в ньому нараховується лише 15 школярів, у більшості інших класів – по 22-23 учні. Олександр Пеклушенко ознайомився з матеріально-технічним станом закладу, поспілкувався з педагогічним колективом, а також пригостив солодощами дітей, які перебувають у пришкільному таборі.

Підбиваючи підсумки робочої поїздки, керівник області зазначив, що задоволений побаченим, і особливо тим, що представники бізнесу приділяють належну увагу вирішенню соціальних проблем територій, де вони працюють.

- Дуже важливо, що на територіях бізнес вирішує соціальні проблеми. Наприклад, керівник фермерського господарства «Таврія-Скіф» Олег Каліман лише в поточному році виділив на ремонт школи у с.Роздол 400 тис. грн., у подальшому він планує витратити аналогічну суму. Крім того, саме завдяки його зусиллям відкрито амбулаторію. Олег Анатолійович – це справжній патріот, з якого треба брати приклад. У Мелітопольському районі сільське населення підтримує директор ТОВ «Мир» Василь Руденький, він робить акцент на популяризації здорового способу життя, а це – вкрай важливо. Соціально відповідальний бізнес завжди отримуватиме підтримку влади, - підбив риску Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців