Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації перевірив умови для заняття фізкультурою та спортом дітей, які проживають у сільській місцевості

19 червня 2013 - 12:33

Нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича передбачають сприяння залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризацію здорового способу життя. У зв’язку з цим голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомився зі станом  дитячих спортивних майданчиків у селах Михайлівського та Мелітопольського районів.

У Михайлівському районі Олександр Пеклушенко оглянув спортивну залу загальноосвітньої школи с.Роздол, а також місцевий стадіон, створений за підтримки керівника фермерського господарства «Таврія-Скіф» Олега Калімана, де  грають у футбол місцеві команди та збирають сотні глядачів. На стадіоні займаються не лише дорослі, а й дитячі команди. Крім того, дітей залучають і до прибирання території об’єкту, завдяки чому підростаюче покоління привчають до порядку та чистоти.

У с.Братське Мелітопольського району функціонує спортивний комплекс, створений директором ТОВ «Мир» Василем Руденьким. Тренер клубу – чемпіон світу з бодібілдингу серед ветеранів Роман Дзюба. У спортклубі можна займатися не лише бодібілдингом, а й іншими видами спорту, або просто підтримувати себе в формі. Олександр Пеклушенко перевірив на собі деякий інвентар та зіграв у настільний теніс.

Також керівник області оглянув дитячий майданчик та футбольне поле, де тренуються юні та дорослі місцеві спортсмени. Все це зроблено також за фінансової допомоги ТОВ «Мир».

- Звісно, це футбольне поле не можна порівняти з полем на центральному стадіоні в м. Запоріжжя, але воно є досить якісним. Те, що такі умови створюються для сільських дітей та молоді, є вкрай важливим. Також дуже приємно, що в цю справу вкладає кошти бізнес, адже діти – це наше майбутнє, і ми маємо сприяти їх розвитку спільними зусиллями. У селах, де я сьогодні побував, створюються дійсно гарні умови для всебічного розвитку дітей, а це відповідає виконанню тих завдань, які ставить перед нами Президент України, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Наостанок голова облдержадміністрації оглянув дитячий спортивний майданчик, який знаходиться біля Семенівської школи в Мелітопольському районі. Він обладнаний сучасними тренажерами, які очільник регіону також випробував особисто. Доступ до майданчика мають всі жителі населеного пункту. За словами директора школи Владислава Ткаченка, тут займаються не лише діти, а й молодь та доросле населення.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців