Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області є можливості для розвитку виробництва біопалива

19 червня 2013 - 14:35

В обласній державній адміністрації відбулося засідання за «круглим столом» на тему: «Впровадження в Україні оцінки сталості для проектних (інвестиційних) пропозицій з використанням деревної біомаси в енергетиці», у роботі якого взяв участь директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський.

Захід проводиться в рамках Нідерлансько-українського проекту щодо впровадження стандартів стійкості для виробництва та торгівлі біомасою.

В обговоренні теми взяли участь науковці, представники Проекту, бізнесу, Запорізької торгово-промислової палати, громадських організацій.

Згідно з практикою Європейського Союзу для успішного розвитку біопаливної галузі на території необхідно виявити та мінімізувати можливі соціально-екологічні ризики. У зв’язку з цим проведено інвестопитування громадськості та експертів. З результатами дослідження учасників засідання ознайомив консультант Нідерландсько-українського проекту Олексій Стояновський. За його словами, реципієнти виявляли глибоку обізнаність у питаннях енергозбереження, а також висловлювали зацікавленість у розвитку та впровадженні виробництва біопалива на території регіону.

Керівник Нідерлансько-українського проекту в Україні Гєворг Габрієлян провів презентацію проекту та ознайомив присутніх з основними вимогами голландських ділових кіл до інвестування на території України, а відповідно і Запорізької області.

У свою чергу директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський відзначив, що в області є напрацювання для впровадження виробництва біопалива. Так, зацікавленість цим напрямком висловлюють не тільки провідні науковці, але й студенти запорізьких університетів, які готують дипломи на теми впровадження біоенергетичних технологій. Також в області є можливість використання в якості твердого палива  деревини зі щорічних оздоровчих та формувальних рубок.

За підсумками обговорення представники голландської сторони отримали запрошення відвідати Запоріжжя з бізнес-місією у вересні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону