Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Французькі бізнесмени розширюють ділові контакти в регіоні

20 червня 2013 - 10:43

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук зустрівся з бізнес-делегацією Французької Республіки, яка прибула в Запоріжжя на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі.

Привітавши високих гостей на запорізькій землі, посадовець  поінформував їх про економічну ситуацію в регіоні.

- Запорізький регіон – серце економіки України. Кожен другий автомобіль, кожний четвертий кіловат електроенергії та кожна п’ята тонна сталі виробляється у нас. В області працює понад 400 промислових підприємств, серед яких всесвітньо відомі заводи «Запоріжсталь», «Дніпроспецталь», «Мотор Січ», «ЗАЗ», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Окремо посадовець зупинився на питанні інвестиційного клімату регіону, нових проектах, які реалізує керівництво області, а також на удосконаленні законодавства, яке спрямоване на спрощення роботи інвесторів. Зокрема, Петро Гончарук розповів про створення промислових зон та наявні інвестиційні проекти на території області.

- У нас створена та діє стратегія розвитку Запорізької області, і одним з головних її пунктів є розвиток інвестиційної привабливості регіону, а також залучення іноземних партнерів. На території області створено 28 промислових зон, фінською компанією «Konecranes», яка є головним акціонером заводу «Запоріжкран», створено промисловий парк з усіма необхідними комунікаціями, і там уже зараз можна розпочинати роботу. Крім того, ми дуже зацікавлені в залученні інвесторів у переробку твердих побутових відходів. На сьогодні вже визначено території, де можна побудувати такі підприємства,  розроблено попередні проекти. Крім того, вирішено  питання стосовно землевідведення та необхідної для будівництва заводів документації, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець також додав, що влада активно шукає інвестора для аеропорту «Запоріжжя», який поточного року перейшов у комунальну власність обласного центру.

- Нами неодноразово перевірено, що дуже результативними є бізнес-місії, саме тому ми готові приїхати до Києва або запросити французьких бізнесменів до Запоріжжя, продемонструвати потенційним партнерам увесь потенціал нашого краю. В області проходить багато всеукраїнських та міжнародних форумів, за результатами яких  багато іноземних компаній знаходять партнерів в Україні, - підкреслив Петро Гончарук.

За словами президента франко-української торгової палати Тома Мора, для Франції дуже важлива тісна співпраця із Запорізькою областю.

- Цей регіон має дуже великий потенціал, у нас є французькі компанії, які вже інвестують в запорізький бізнес. Коли ми повернемося до Франції, обов’язково розповімо своїм колегам про можливості співпраці з запорізькими колегами, - зазначив Тома Моро.

За підсумками зустрічі обидві сторони дійшли висновку, що Запорізька область та Франція мають у подальшому розширювати співпрацю та створювати спільні проекти.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес