Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жнива: від вивчення теорії – до продуктивної практики

20 червня 2013 - 11:14

Жнива: від вивчення теорії – до продуктивної практики

У с. Новопетрівка Бердянського району відбувся семінар-нарада «День поля-2013», присвячений кампанії зі збору врожаю, який провів заступник голови облдержадміністрації Сергій Грачов. У заході взяли участь голова обласної ради Віктор Межейко, керівники районних державних адміністрацій та територіальних органів виконавчої владі, сільгосппідприємств та фермерських господарств області.

У ході наради  з доповіддю з актуального для регіону питання -вологозберігаючих технологій та сортового складу виступив завідувач лабораторії агротехніки олійних культур Інституту олійних культур НААН України, доктор сільськогосподарських наук Олександр Поляков.

На основі виступу вченого заступник голови ОДА Сергій Грачов дав доручення фахівцям  департаменту агропромислового розвитку створити робочу комісію у складі представників науки і фахівців-практиків і виробити оптимальну схему зберігання вологи для господарств Запорізької області, з урахуванням досвіду випробувань таких технологій.

- Упровадження вологозберігаючих технологій має бути пріоритетним, - зазначив Сергій Грачов. – Також варто приділити увагу вдосконаленню методу обліку зібраного врожаю,  вжити заходів щодо недопущення пожеж на території сільгоспугідь під час збору зернових.

У ході наради було порушено й питання обмеження перевірок сільгоспвиробників державними органами контролю під час жнив та активізації роботи щодо громадян, які обробляють великі масиви землі без укладання договорів оренди та сплати податків.

- Так звані одноосібники, які без укладання договорів обробляють подекуди 1000 га і більше, становлять небезпеку місцевим бюджетам, державі та легальним сільгоспвиробникам, які зазнають недобросовісної конкуренції та несуть втрати, а разом з ними втрачають і місцеві громади, які недоотримують доходи в бюджети, не можуть відповідно фінансувати ремонти доріг, утримання дитячих садків тощо - наголосив заступник голови ОДА.

Під час практичної частини наради учасникам продемонстрували можливості роботи сучасної сільгосптехніки зі збору та транспортування зерна, засоби кормозаготівлі, захисту рослин, посіву та обробки грунту. Техніку на демонстраційному полі ПСП «Агрофірма «Росія» презентувала компанія «АМАКО». Учасники наради ознайомилися з роботою сучасних комбайнів, зерновозів, навантажувачів, прес-підбиральних машин, віялок та оприскувачів, водночас отримавши від представників компанії пояснення щодо переваги сучасної техніки з точки зору зниження собівартості вирощеної продукції та заощадження вологи за рахунок зменшення кількості операцій та вчасного дотримання технології.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market