Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «На часі – популяризація здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом»

20 червня 2013 - 15:31

Юрій Пелих: «На часі – популяризація здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом»

Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих провів пряму телефонну лінію з жителями області. Протягом години посадовцю зателефонували 12 громадян, переважна більшість – з Бердянського району.

Під час спілкування з Юрієм Пелихом жителі області порушували питання соціального захисту, пенсійного забезпечення та підготовки закладів освіти до початку нового навчального року.

Запоріжанка Людмила Грищенко, яка виховує шестирічного сина, поцікавилась, чи буде відремонтовано або модернізовано спортивні майданчики в школах, адже це дуже важливо для повноцінного заняття фізичною культурою дітей.

- Нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича передбачають, зокрема, реконструкцію і модернізацію спортмайданчиків у навчальних закладах, популяризацію здорового способу життя серед підростаючого покоління. Навесні в області було проведено інвентаризацію спортивної бази в навчальних закладах області, планується завершити роботи з приведення спортивних споруд до нормативної бази до початку нового навчального року. Влада ставить перед собою чітке завдання: максимально залучати дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також всіляко популяризувати здоровий спосіб життя, - повідомив Юрій Пелих.

Також посадовець зазначив, що нині приведенням спортивної інфраструктури до належного стану займаються не тільки педагогічні колективи. До цієї справи активно долучаються представники бізнесу, громадськості, які можуть допомогти в оновленні спортивної бази та обладнання.

Юрій Пелих додав, що влада контролює стан шкільних спортивних майданчиків не тільки в обласному центрі, а й у сільських населених пунктах. Зокрема, цього тижня голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко здійснив робочу поїздку до Михайлівського, Мелітопольського та Якимівського районів, де перевірив стан сільської спортивної інфраструктури. Аналогічні поїздки глава області здійснить найближчим часом до усіх районів області.

Наприкінці розмови посадовець запросив Людмилу Грищенко з її маленьким сином на чемпіонат України з боксу серед збірних команд української ліги спортивних клубів з боксу «Схід-Центр», який проходить під патронатом голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка. Нагадаємо, цей захід можуть відвідати усі бажаючі завтра, 21 червня, о 18.00 у виставковому комплексі «Козак-Палац».

За підсумками прямої телефонної лінії посадовець дав низку доручень керівникам відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації щодо сприяння у вирішенні в межах компетенції порушених питань.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками