Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спортивні майданчики мають використовуватися за призначенням – Андрій Запорожченко

20 червня 2013 - 16:13

Спортивні майданчики мають використовуватися за призначенням – Андрій Запорожченко

Відбулося розширене засідання Координаційної ради з питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізкультури та спорту при голові облдержадміністрації, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Запорожченко. В заході взяли участь представники Обласного центру праці для молоді, Обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», вищих навчальних закладів міста, промислових підприємств тощо.

– Одним із пріоритетних напрямків нашої діяльності є реалізація молодіжної політики та створення умов для всебічного розвитку молоді. Чинну роль у цьому відіграють підтримка здоров’я та розвиток спорту, тому всі об’єкти - від дитячих спортивних майданчиків до спортивних комплексів - повинні мати належний стан. Саме на це спрямовані нові соціальні ініціативи Президента України, – зазначив Андрій Запорожченко.

З цією метою Обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» вдесяте було проведено Всеукраїнський місячник із упорядкування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота». В акції взяли участь 29 тисяч осіб, які відремонтували 695 спортивних майданчиків – це 68,4% від загальної кількості майданчиків області, які потребують ремонту.

Як повідомив Андрій Запорожченко, оновлені майданчики не повинні знову стати місцями, де молодь  витрачає час на паління та вживання спиртних напоїв.

– Керівники територій несуть відповідальність за цільове використання спортивних майданчиків, наповнення їх змістовними заходами. Ці осередки спорту мають використовуватись за призначенням та спонукати молодь до підтримки здорового способу життя, – підкреслив посадовець.

На засіданні також розглянули питання тимчасового працевлаштування молоді, розвитку та підтримки підприємницьких і соціальних молодіжних ініціатив, профорієнтаційної роботи серед молоді. Для цього в області на базі вишів створено сім центрів праці для молоді, діяльність яких координується Обласним центром праці для молоді. Через мережу цих закладів з початку року 2479 осіб працевлаштовано на тимчасові робочі місця, а програмою з профорієнтації  охоплено 400 старшокласників.

Провідним напрямком роботи Центру праці залишається функціонування Школи вожатської майстерності, яка функціонує вже вісім років. Її випускники отримують відповідні сертифікати та знання, необхідні для роботи в дитячих літніх таборах відпочинку. Цього року  300 випускників школи працюють у дитячих закладах відпочинку Запорізької і Херсонської областей, а також у Криму.

Учасників засідання поінформували, що до Дня молоді в області заплановано проведення 143 тематичних заходів. 30 червня, коли відзначатиметься це свято, на центральному пляжі  для запоріжців влаштують розважально-спортивну акцію. Окрім традиційних пляжних футболу та волейболу будуть влаштовані змагання з аквафутболу та гігантського футболу,  пінна дискотека тощо.

Також на засіданні ради за особистий внесок у реалізацію державної молодіжної політики в Запорізькій області подяками і грамотами відзначили директорів шкіл, молодих спортсменів, учителів, викладачів навчальних закладів області та керівників гуртків.

Довідково: станом на початок року в області проживало близько 500 тисяч осіб у віці від 14 до 35 років, із них 382327 – у містах; 109016 – жителі сільської місцевості; 70349 – студенти вишів; 142254 людей – трудова молодь.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес