Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

РНБО має розглянути питання боротьби з корупцією – Президент

21 червня 2013 - 08:17

РНБО має розглянути питання боротьби з корупцією – Президент

Президент України Віктор Янукович провів виїзне засідання Ради регіонів у Луганську, у якому взяв участь голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Під час засідання було розглянуто ряд важливих питань. Зокрема, Глава держави доручив підготувати засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому розглянути питання боротьби з корупцією.

«Разом з Радою національної безпеки і оборони, з Клюєвим (секретар РНБО) підготувати засідання РНБО і розглянути стан справ у боротьбі з корупцією. Це питання вже давно в нас назріло. У нас є інформація, що деякі чиновники отримують завдання збирати відповідні кошти в регіонах, стягувати їх з людей, з підприємців за ті послуги, які вони здійснюють», - сказав Глава держави під час засідання Ради регіонів у Луганську.

Віктор Янукович дав завдання Заступникам Глави Адміністрації Президента Сергію Ларіну та Олегу Рафальському створити міжрегіональну робочу групу з перевірки виконання Указу «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території». До складу робочої групи мають увійти голови обласних державних адміністрацій, голови обласних рад та мери міст. Вони мають перевірити виконання Указу до кінця червня поточного року.

Президент вважає необхідним створення гарячої телефонної лінію, за допомогою якої громадяни інформуватимуть робочу групу про факти корупційних діянь. «Ми наведемо порядок обов’язково. Як мінімум - звільнити, вичистити ці кадри. Там, де немає підстав притягнути їх за корупцію, але є інформація, що вони займалися цими питаннями, негайно ці кадри звільнити, щоб і сліду не було в цих установах», - сказав Глава держави.

Також Віктор Янукович доручив Першому заступнику Глави Адміністрації Президента Ірині Акімовій перевірити факти створення незаконних державних органів на місцевому рівні. «Ірина Михайлівна, Вам доручення перевірити, які державні установи створили незаконні органи в регіонах», - сказав Президент.

Глава держави нагадав, що в Україні вже ліквідовано близько 3 тисяч дублюючих державних органів. На переконання Президента, роботу треба продовжувати. «Довести ситуацію до такого стану, щоб у нас не було зайвих організацій, які створені заради того, щоб деякі чиновники збагачувались», - підкреслив Віктор Янукович.

Крім того Президент України наголосив на необхідності якнайшвидшої імплементації Закону «Про зайнятість населення», який вступив у дію 1 січня 2013 року.

Під час засідання Ради регіонів Віктор Янукович звернув увагу на невиконання в регіонах цього закону, який передбачає механізми залучення інвестицій у регіони та, відповідно, створення нових робочих місць.

Президент розкритикував діяльність Міністерства економічного розвитку і торгівлі. «На Вас персональна відповідальність, Ігор Миколайович, щоб Ви найближчим часом відпрацювали це питання зі своїми підлеглими по вертикалі, які є в обласних державних адміністраціях», - сказав Глава держави, звертаючись до Міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова.

«Проведіть селекторну нараду, поспілкуйтесь, як працює цей закон, і Ви побачите, що Ви нічого не зробили, щоб цей закон працював», - додав Президент.

 

 

За матеріалами прес-служби Президента України

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками