Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нова схема прийому платежів за комунальні послуги в Запоріжжі дозволить вивільнити кошти на модернізацію житлового фонду

26 червня 2013 - 10:19

Нова схема прийому платежів за комунальні послуги в Запоріжжі дозволить вивільнити кошти на модернізацію житлового фонду

На апаратній нараді в обласній державній адміністрації була розглянута ситуація, яка склалася на ринку платежів за комунальні послуги населення. Нараду провів голова ОДА Олександр Пеклушенко за участю Запорізького міського голови Олександра Сіна.

З деталями проблемної ситуації учасників заходу ознайомив перший заступник Запорізького міського голови Дмитро Свіркін. За словами посадовця, підприємство «Запоріжзв’язоксервіс», яке надає послуги населенню з комунальних платежів, не передало інформацію про розрахунки, проведені в травні, до комунальних підприємств. Для стабілізації ситуації  буде проведена звірка даних. При цьому Дмитро Свіркін завірив очільника регіону в тому, що кошти громадян за житлово-комунальні послуги не втрачені, а лише потребують перевірки та систематизації. Вже напрацьована зручна система, яка дозволить запоріжцям, які оплатили рахунки за комунальні послуги через «Запоріжзв’язоксервіс», без втрати часу надати необхідну інформацію до комунальних підприємств.

- Через те, що в цій сфері працює монополіст, який висуває свої правила та не йде на компроміси, наші комунальні підприємства не мають можливості оперативно розпоряджатися своїми фінансовими активами. Вони не мають доступу навіть до бази даних власних абонентів, - відзначив перший заступник Запорізького міського голови Д. Свіркін.

Для врегулювання ситуації в обласному центрі розроблена та впроваджена єдина база абонентів, до якої підключені підприємства-постачальники комунальних послуг та організації, які здійснюватимуть прийом платежів за послуги ЖКГ. Наразі це три установи – відділення «Ощадбанку», «Приватбанку» та «Укрпошти». Однак з часом перелік цих організацій буде розширений.

Однією з найвагоміших переваг нової системи роботи є те, що ці фінансові установи братимуть за свої послуги  всього 0,5% комісійних, тоді як «Запоріжзв’язоксервіс» стягує за послуги  2%. Таким чином, економія коштів запорізьких комунальних підприємств на рік складе понад 2 млн. грн., які будуть спрямовані на модернізацію житлового фонду, заміну труб тощо. Разом з тим, Д. Свіркін повідомив, що запоріжці, які виявлятимуть бажання сплачувати за послуги саме в  «Запоріжзв’язоксервісі», матимуть цю можливість, бо підприємству  працювати ніхто не забороняє.

- Ваші цілі цілком зрозумілі – відкритий реєстр абонентів, ліквідація монополізму та ринкова цінова політика за прийом платежів. Це конструктивна та ефективна схема роботи, яка дозволить вивільнити кошти комунальним підприємствам та підвищити якість надання  послуг, - резюмував голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області