Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації інспектує хід жнив

26 червня 2013 - 12:53

Голова облдержадміністрації інспектує хід жнив

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко продовжує практику ознайомлення зі станом справ на місцях, зокрема, з таких актуальних на нині питань як хід збиральної кампанії, реформи медичної галузі, підготовки навчальних закладів до нового навчального року. З цією метою керівник регіону сьогодні перебуває з робочою поїздкою в Токмацькому, Оріхівському, Куйбишевському та Розівському районах.

У Токмацькому районі він відвідав фермерське господарство «Токмацьке 2010». Голова Токмацької райдержадміністрації  Олександр Ярошенко поінформував про хід жнив. У районі вже  зібрано  10% врожаю ранніх зернових. Завершити роботи планують за два тижні. Середня врожайність по району, за пргонозами, складе 18,5 ц з га. Такий стан фахівці пов’язують зі складними погодними умовами та відсутністю вологи в грунті. Але в деяких господарствах ситуація краща. Наприклад, як повідомив керівник фермерського  господарства «Токмацьке 2010 Сергій Ольшанський, урожайність на його полях  досягає майже 35 ц з га.  Це результат використання новітніх аграрних технологій та якісного насіннєвого матеріалу.

Олександр  Пеклушенко високо оцінив стан справ у господарстві та наголосив, що там, де є вірний підхід до господарювання з використанням сучасних технологій, де є відповідальне ставлення до своєї справи, є можливість не лише прогодувати господарство, але й вкладати кошти у розвиток сільгоспвиробництва.

Серед проблем, які порушили аграрії району,- низькі закупівельні ціни, які встановлюють зернотрейдери. Також не сприяє те, що сьогодні вони працюють у нерівних умовах з так званими одноосібниками.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що ці питання потребують вирішення на центральному рівні. Він зателефонував голові комітету Верховної Ради з питань аграрної політики Григорію Калетнику та озвучив йому ці проблеми. Народний депутат пообіцяв підтримати вирішення цих питань на лише на рівні парламенту, а й на рівні уряду.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави