Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Комітет з економічних реформ має бути мозковим центром, головним завданням якого є створення робочих місць»

1 липня 2013 - 14:46

Олександр Пеклушенко: «Комітет з економічних реформ має бути мозковим центром, головним завданням якого є створення робочих місць»

Під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, підбито підсумки участі керівників обласної та міської влади у засіданні Ради регіонів, яке відбулося в Луганську під головуванням Президента України Віктора Януковича.

Як повідомив голова обласної ради Віктор Межейко, Президент України Віктор Янукович наголосив на підготовці засідання Ради національної безпеки і оборони, де планується розглянути питання боротьби з корупцією. Також Глава держави дав чіткі завдання керівникам центральних та місцевих органів влади щодо запровадження енергозберігаючих технологій. У зв’язку з цим уже найближчим часом буде проведено енергоаудит комунальних установ, закладів та підприємств з метою економії коштів та енергоносіїв.

- Місяць тому ми розпочали розробку муніципального енергетичного плану, до якого увійшли заходи з модернізації будівель не лише за кошти комунальних підприємств, а й із залученням грошей у рамках Кіотського протоколу та кредитних коштів, - повідомив Запорізький міський голова Олександр Сін.

Також посадовець додав, що в планах міської влади – стимулювання місцевих жителів купувати енергозберігаюче обладнання. Крім того, котельні міста, які працюють на вугіллі, буде переведено на альтернативне паливо.

- Головний висновок, який я зробив за підсумками засідання Ради регіонів, – це те, що у нас недостатньо ефективно працює Комітет з економічних реформ. Це має бути не формальне коло людей, а наш мозковий центр, пріоритетним завданням якого є створення робочих місць. У більшості голів райдеражміністрацій навіть немає ідей на рахунок цього питання, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник області зазначив, що енергозбереження в сільських населених пунктах необхідно розпочати із заміни застарілих вікон, а для цього варто створити міні-виробництва, за рахунок чого можна буде мінімізувати витрати та створити додаткові робочі місця.

- Газ – це найбільш ефективний енергоносій, тож ми і в подальшому газифікуватимемо території. Але при цьому будемо там, де є можливість та доцільність, переводити будівлі на опалення пелетами та на індивідуальне опалення, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України