Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко зустрівся з ініціативною групою працівників мелітопольського підприємства ТОВ «ТНС»

1 липня 2013 - 14:58

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів робочу нараду з питань погашення заборгованості із заробітної плати перед колишніми працівниками мелітопольського підприємства ТОВ «Товари народного споживання». У нараді взяли участь представники ініціативної групи колишніх працівників ТОВ «ТНС», керівництво підприємства, представники обласної та місцевої влади, представники правоохоронних органів, обласних управлінь Фонду держмайна та Пенсійного фонду, профспілок.  

За даними, які навів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, заборгованість з виплати заробітної плати працівникам ТОВ «ТНС» виникла ще в 2011 році. Наразі виробнича діяльність підприємства призупинена. Рахунки та майно підприємства заарештовано. Станом на 01.06.2013 заборгованість із заробітної платні на заводі складає 4 млн. грн., яку мають виплатити 518 працівникам. У 2013 році на виплату боргу спрямовано 400 тис. грн..

За інформацією Головного управління юстиції в Запорізькій області в Державній виконавчій службі наразі знаходиться 369 виконавчих документів про стягнення заборгованості на користь працівників ТОВ «ТНС» на суму 2,94 млн. грн..

Але процес стягнення боргу з підприємства ускладнюється тим, що фактично у підприємства майже немає активів, продаж яких надала б можливість погасити борг. До того ж на частину майна, описаного Державною виконавчою службою, претендує банк, оскільки воно є заставою за кредит.

На даний період розслідуванням справи ТОВ «ТНС» займаються правоохоронні органи. Як доповів перший заступник начальника слідчого управління ГУМВС у Запорізькій області Андрій Шарнін, за висновком судово-економічної експертизи керівництво підприємства мало можливість виплачувати борги працівникам. Тому наразі вирішується питання про вручення керівнику заводу повідомлення про підозру.

Як зауважила перший заступник прокурора області Олена Герус, негативну роль у процесах, що відбувалися на підприємстві ТОВ «ТНС», яке з’явилося після реструктуризації заводу «Автокольорлит», зіграв Фонд держмайна, котрий мав у керуванні 100% акцій «Автокольорлиту».

Представники ініціативної групи ТОВ «ТНС» розповіли керівнику області своє бачення ситуації на підприємстві та закликали його особисто втрутитися у вирішення проблем заводу.

Перш за все, як наголосив Олександр Пеклушенко, відповідальність за свою неефективну діяльність та бездіяльність мають понести представники влади, котрі допустили нарощування заборгованості по заробітній платні. Голова облдержадміністрації закликав правоохоронців розібратися у діяльності всіх органів влади, причетних до ситуації, зокрема, обласного Фонду держмайна та відділу управління юстиції з питань банкрутства. Також для опрацювання всіх проблемних питань  ТОВ «ТНС» за дорученням голови облдержадміністрації буде створено робочу групу, до якої мають увійти представники прокуратури, міліції, податкової служби, ініціативної групи колишніх працівників заводу та представник Фонду держмайна України на рівні заступника керівника центрального органу фонду.

- Необхідно, насамперед, зберегти наявні активи підприємства. Фонд держмайна має включитися в роботу та визначити додаткове джерело коштів, які повинні йти на погашення заборгованості. Ідеальним шляхом вирішення проблем можна вважати відновлення роботи підприємства, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Перспективу відновлення роботи ТОВ «ТНС» під сумнів ставлять перш за все його колишні працівники. Адже, за словами Олександра Ханахбеєва,  майно заводу останнім часом ріжеться та продається як металобрухт.

- Жодного грама металу, нічого не може вивозитися із заводу без рішення комісії, яка працюватиме по підприємству, - наголосив, підбиваючи підсумки наради, голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко також запевнив колишніх працівників ТОВ «ТНС», що обласна влада залучить  усі можливі сили для вирішення проблемних питань, і борг по заробітній платі буде погашено.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України