Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Урожай має бути зібраний у повному обсязі, а кожна тонна зерна – врахована

1 липня 2013 - 16:57

Урожай має бути зібраний у повному обсязі, а кожна тонна зерна – врахована

На апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, розглянуто хід збиральної кампанії.

Із ситуацією на полях ознайомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький. За словами посадовця, цього року необхідно зібрати врожай озимих та ранніх бобових на площі 831 тис. га, що на 150 тис. га більша за минулорічну. Посіви озимих культур займають площу 607,1 тис. га, ранніх бобових – 223,9 тис. га. Всі райони області уже долучились до збиральної кампанії.

На сьогодні в області скошено 245 тис. га зернових, 244 тис. га обмолочено. Середня врожайність по області складає 23,3 ц/га, а кращі врожаї озимих отримано у Новомиколаївському та Вільнянському районах – 35,5 ц/га та 33,8 ц/га відповідно.

Олександр Пеклушенко наголосив, що бере жнива під особистий контроль.

– Земля, наче хворе дитя, потребує постійного догляду з боку аграріїв. Ми зможемо отримати достойні врожаї тільки при своєчасному дотриманні технологій посіву, зрошення та внесення органічних добрив.  Великі підприємства добре справляються з цим комплексом заходів; проте одноосібним господарствам складно дотримуватись усіх агрономічних норм і вимог, і вони часто приховують свої врожаї. Наше завдання - зібрати врожай у повному обсязі, кожна тонна зерна має бути врахованою, а всі податки сплаченими, – зазначив очільник області.

Крім того, Олександр Пеклушенко позитивно оцінив досягнення фермерського приватного підприємства «Таврія Скіф» у Михайлівському районі, яке не тільки досягло високих результатів у своїй господарській діяльності, а також бере участь у розвитку соціальної інфраструктури села.

Керівник фермерського господарства «Таврія Скіф» Олег Каліман повідомив, що для успішного ведення сільськогосподарської діяльності необхідно любити свою справу та мати добре підготовлений колектив. Штат підприємства налічує 164 постійних працівників, які проходять підвищення кваліфікації в Україні і за кордоном. На час збирання врожаю господарство залучає найманих працівників, кількість яких у 2012 році склала 700 осіб.

Окрім того, «Таврія Скіф» допомагає дитячим садкам та школам – перекриваються дахи, замінюються санвузли тощо. За допомогою фермерського господарства навіть було створено стадіон у с. Роздол.

– На місцях потрібні люди, які дихають проблемами нашого регіону, які люблять свій край і хочуть працювати, а не чекають, поки ситуація вирішиться сама, – зазначив Олександр Пеклушенко, а також запропонував Олегу Каліману пройти стажування на посаду голови адміністрації Михайлівського району.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області