Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На захист прав інтелектуальної власності об’єднуються зусилля

3 липня 2013 - 16:04

На захист прав інтелектуальної власності об’єднуються зусилля

В обласній державній адміністрації відбулося перше засідання координаційної ради з питань боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності, яке провів заступник голови ОДА Андрій Запорожченко.

Як наголосив посадовець, за даними Міжнародної торгової палати щорічні економічні втрати від споживання контрафактних товарів і піратства в Україні складають близько одного мільярда євро. Наразі проблема контрафактної продукції охопила фактично всі галузі промисловості – підробляються дитячі іграшки, ліки, диски та комп’ютерні  програми, техніка та наукові праці.

- Наше завдання - скоординувати зусилля всіх відповідальних структур,  виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронних та контролюючих органів, громадських організацій. Маємо докласти всіх зусиль для того, щоб забезпечити захист прав інтелектуальної власності на території регіону, - окреслив напрямок роботи заступник голови ОДА Андрій Запорожченко.

За інформацією заступника начальника Управління громадської безпеки ГУ МВС України в Запорізькій області Анатолія  Ткаченка, з початку року вже порушено 34 кримінальні провадження щодо незаконного виготовлення товарів, порушення прав інтелектуальної власності тощо. За цей же період виявлено три підпільні цехи, які займались виготовленням  фальсифікованої та контрафактної продукції. 

Одним з напрямків, який потребує окремої уваги, – захист інтелектуальної власності в промисловому секторі економіки. Представник  Управління СБУ в Запорізькій області Дмитро Данилевський відзначив, що не всі промислові підприємства оформлюють патенти та угоди на використання технологій та новацій, які винаходять їхні працівники. Неврегульованість цих питань сприяє тому, що авторські винаходи та ідеї безсистемно переходять у приватні структури.

Члени координаційної ради затвердили проект спільних заходів на друге півріччя поточного року, які спрямовані  на забезпечення захисту інтелектуальної власності об’єктів права на території регіону. Серед них - удосконалення нормативно-правової бази в сфері виробництва, посилення контролю за розповсюдженням та реалізацією аудіо, відеопродукції, компакт-дисків та за маркуванням цих товарів; проведення оперативно - профілактичних операцій "Інтелект" та "Бар'єр" тощо.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова