Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ми з надією дивимося на майбутній Саміт у Вільнюсі - Президент

4 липня 2013 - 09:06

Ми з надією дивимося на майбутній Саміт у Вільнюсі - Президент

Україна налаштована на виконання всіх пунктів Плану дій щодо підписання Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» в листопаді цього року, наголошує Президент України Віктор Янукович.

«Ми з надією дивимося на майбутній Саміт, який відбудеться в листопаді цього року. Ми налаштовані на те, щоб виконати всі вимоги, які є до України», - сказав Віктор Янукович на спільній прес-конференції Президентів після завершення засідання «Вишеградської четвірки» та України у м.Вісла.

На переконання Президента, переважна більшість євроінтеграційних законів буде прийнята вже цього пленарного тижня.

«Ми добре усвідомлюємо, що той порядок денний, який Україна затвердила спільно з Європейською комісією, повинен бути виконаний до листопада. Переважна більшість законів буде прийнята на цьому тижні», - сказав Глава держави.

Водночас він зазначив, що окремі закони потребують експертної оцінки, в тому числі, з боку Венеціанської Комісії. Зокрема, за словами Віктора Януковича, це стосується закону про прокуратуру. Ці закони можуть прийняти на початку наступної сесії парламенту у вересні.

Глава держави також наголосив на важливості для України сприяння «Вишеградської четвірки» у реалізації євроінтеграційних прагнень.

У свою чергу, Президент Польщі Броніслав Коморовський зазначив, що під час саміту Віктор Янукович розповів про хід виконання Україною зобов’язань в контексті підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Ми із задоволенням прийняли інформацію про те, що всі закони будуть направлені до парламенту і що Україна схвалить всі ці закони», - сказав він. За словами Б.Коморовського, найважливішим є закон про реформування прокуратури.

Президент Польщі також повідомив, що під час засідання йшлося про екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко. «Від імені всіх Президентів «Вишеградської четвірки» я із задоволенням можу сказати про те, що Віктор Янукович веде пошук шляхів, як вирішити цю проблему згідно з українським законодавством, або шляхом внесення змін до законодавства», - сказав Б.Коморовський.

 

 

За матеріалами прес-служби Президента України

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів