Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Вілкул: «Уряд запропонував Верховній Раді прийняти закон, який скасує необхідність отримання громадянами дозволу на перепланування житла»

4 липня 2013 - 09:10

Олександр Вілкул: «Уряд запропонував Верховній Раді прийняти закон, який скасує необхідність отримання громадянами дозволу на перепланування житла»

«На основі європейської практики Уряд розробив та схвалив законопроект, згідно з яким громадяни під час перепланування свого житла можуть робити це без будь-яких дозволів. Головна умова – не втручання в несучі конструкції та інженерні системи. Після завершення таких робіт дозвіл на введення об'єкта в експлуатацію буде не потрібен. Наразі громадяни повинні отримувати дозволи на проведення переобладнання та перепланування у виконавчому комітеті місцевих рад, а для реконструкції та капітального ремонту - в Державній інспекції архітектурно-будівельного контролю. Для вступу в дію нових норм законопроект має прийняти Верховна Рада», - повідомив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул зазначив, що законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переобладнання та перепланування житлових приміщень» є імплементацією в Україні кращого світового досвіду з питань дерегуляції та спрощення процедури оформлення дозвільних документів.

«Законопроект є дуже необхідним для українців. Адже оформлення всіх документів для проведення робіт з перепланування в квартирі забирає у громадян багато часу і є дуже складним», - сказав Олександр Вілкул. 

Документ передбачає внесення змін до Житлового кодексу, Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Згідно із законопроектом, перелік будівельних робіт, які можуть проводитися без отримання дозволу, визначатиметься Мінрегіоном. Цей перелік буде розроблений протягом шести місяців після  прийняття закону Верховною Радою.

 

 

За матеріалами прес-служби Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів