Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники бізнесу допоможуть владі налагоджувати роботу центрів надання адміністративних послуг

4 липня 2013 - 12:02

Представники бізнесу допоможуть владі налагоджувати роботу центрів надання адміністративних послуг

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань реформування системи надання адміністративних послуг у регіоні.

Як зазначив посадовець, на виконання завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу в області  відкрито п’ять центрів надання адміністративних послуг у містах обласного значення –  Запоріжжя,  Бердянськ,  Енергодар,  Мелітополь та  Токмак.

– Наше завдання – проаналізувати їх роботу  і визначити, наскільки вона задовольняє потреби представників бізнесу та населення. Необхідно спрямувати спільні зусилля влади і бізнесу на усунення недоліків у роботі центрів та підвищення якості надання адміністративних послуг, – зазначив Петро Гончарук.

Через відсутність нормативних документів, які б регулювали перелік адміністративних послуг, а також  єдиних державних стандартів та технологій надання послуг діяльність центрів на місцях сильно відрізняється. Наприклад, центри в Запоріжжі та Бердянську укомплектовані кадрами, мають добру матеріально-технічну базу і надають близько 60 та 82 види послуг відповідно. Водночас Мелітопольський центр реалізує лише 20 видів послуг, Токмацький  – 14 видів послуг, а перед Енергодарським центром постала кадрова проблеми. Не всі центри мають свої сайти та користуються електронним документообігом.

Незважаючи на схвальні відгуки щодо роботи центрів у м. Запоріжжя та м. Бердянськ, не всі представники бізнесу задоволені кількістю послуг. Так, проблема надання послуг паспортного столу, Держкомзему, Державної реєстраційної служби тощо потребує вирішення на місцях.

– Бізнес і громада оцінюють владу за тими послугами, які можуть отримати від неї, – зазначив Петро Гончарук. – Тож на місцях слід створити робочі групи щодо надання адміністративних послуг,  залучити до них активних представників бізнесу, які допоможуть спільно визначитись із необхідним переліком послуг та технологією їх надання.

 

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів