Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі хлібороби наближаються до першого мільйона тонн нового врожаю

4 липня 2013 - 12:16

Перебуваючи у робочій поїздці в Гуляйпільскому районі, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав господарство ТОВ «Агро-Контитент», де ознайомився з ходом робіт по збиранню врожаю ранніх зернових.

Як розповів керівник  господарства  Володимир Щербина, незважаючи на складні погодні умови та відсутність достатньої кількості вологи в ґрунті, у поточному році  колективу вдалося досягти досить високих показників урожайності ранніх зернових. Зокрема, в середньому врожайність  ранньої пшениці на полях «Агро-Континенту» наразі складає 45 ц/га. Такі результати, за словами Володимира Щербини, отримано за рахунок внесення необхідної кількості добрив, дотримання агротехнологій та використання високоякісного насіння.

Підприємство «Агро-Континет» розташоване на землях двох сільрад Гуляпільского району і опікується підтримкою соціальної сфери сіл, які до них входять.

- Це два ФАПи, дві школи, два дитячих садки. В минулому році на підтримку цих об’єктів ми спрямували майже 1 млн. грн., - повідомив Володимир Щербина.

До того ж, ТОВ «Агро-Континент» освоїло виробництво альтернативного виду палива – брикетів з соломи, які активно використовує для потреб господарства та реалізує для котелень  Гуляйпільского, Оріхівського та Новомиколаївського районів.

Голова облдержадміністрації високо оцінив діяльність підприємства як у профільному напрямку, так і в соціальній сфері.

- Я в черговий раз переконався, що господарства Запорізької області можуть давати врожайність 40 і більше центнерів з гектара. Для цього необхідно і багато, і мало. Перша й головна умова – це те, щоб на запорізькій землі працювали запоріжці, щоб власники паїв, стратегічні інвестори були запоріжцями. Лише запоріжці будуть турбуватися про школи, дороги, кожен день дивитися в очі односельчанам та разом приводити село до порядку,  виконувати завдання, які ставить перед нами Президент, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

За показниками врожайності господарства Гуляйпілля сьогодні посідають одні з найкращих  позицій в  області. Саме гуляйпільське підприємство «Агро-Рівнопілля»  за підсумками першої п’ятиденки жнив  визнано переможцем обласних змагань хліборобів на приз Івана Мартиненка.

Наразі жнива в області знаходяться у самому розпалі і перший мільйон тонн врожаю, за прогнозами фахівців, буде зібрано вже  на поточному тижні.

- Ми наближаємося до нашого заповітного мільйона. На жаль, погода дещо призупинила нас, але, я переконаний, що вже в п’ятницю ми отримаємо  перший мільйон тонн нового врожаю, і будемо працювати далі, щоб цю цифру подвоїти, - заявив голова облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області